10/01/2024 10/01/2024 Δύσκολες ώρες φαίνεται ότι περνά η κυβέρνηση εν όψει της επικείμενης νομοθέτησης για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Αρκετά όμως μεγάλη πίεση φαίνεται να εκδηλώνεται προς την κυβέρνηση με επίκεντρο και τις τελικές πρόνοιες όσον αφορά την τεκνοθεσία. Στο εσωτερικό όμως της ΝΔ τηρείται από αρκετά στελέχη στάση αναμονής μέχρι να δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο της...
10 Ιανουαρίου, 2024 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2024 - 13:48

Ανάστατο το πολιτικό τοπίο ενόψει της νομοθέτησης για το γάμο των ομόφυλων

Διαδώστε:
Ανάστατο το πολιτικό τοπίο ενόψει της νομοθέτησης για το γάμο των ομόφυλων

Δύσκολες ώρες φαίνεται ότι περνά η κυβέρνηση εν όψει της επικείμενης νομοθέτησης για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Αρκετά όμως μεγάλη πίεση φαίνεται να εκδηλώνεται προς την κυβέρνηση με επίκεντρο και τις τελικές πρόνοιες όσον αφορά την τεκνοθεσία.
Στο εσωτερικό όμως της ΝΔ τηρείται από αρκετά στελέχη στάση αναμονής μέχρι να δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο της ρύθμισης που η κυβέρνηση θα φέρει στον δημόσιο διάλογο.

Μέχρι στιγμής, ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Επικρατείας έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει μια τέτοια ρύθμιση ενώ στην ίδια γραμμή βρίσκεται και ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες θα υπάρξουν και άλλες διαφοροποιήσεις κυβερνητικών στελεχών καθώς και αρκετών βουλευτών.

Ο βουλευτής Θάνος Πλεύρης, δήλωσε ήδη τη διαφωνία του με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, λέγοντας ότι δεν θα την ψηφίσει ενώ  στο σύνολό του το πολιτικό τοπίο φαίνεται να βρίσκεται σε σύγχυση και η νομοθετική αυτή να καταφέρνει πλήγματα στην εικόνα σταθερής υπεροχής που διατηρούν η κυβέρνηση και η Ν.Δ.

Ωστόσο το πιο συντηρητικό τμήμα των ψηφοφόρων της Ν.Δ., δημοσκοπικά εμφανίζεται να τοποθετείται αρνητικά στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Στο  κεντροαριστερό τόξο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλουν την κυβέρνηση για ατολμία και την προκαλεί τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα ισότητας και δικαιωμάτων.

Όπως και να έχει η αποψινή παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα προκαλέσει σίγουρα ατυχήματα.

Μ.Γ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων