04/05/2020 04/05/2020 Η πανδημία που πλήττει ιδιαίτερα την περιοχή της Τραπεζούντας αλλά και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αναβάλλουν επ’ αόριστον τα εγκαίνια της ιστορικής Μονής της Παναγίας Σουμελά. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το αιώνιο αυτό σύμβολο της πίστης των Ελλήνων του Πόντου, επρόκειτο να ανοίξει στα τέλη Μαίου, μετά από τέσσερα χρόνια αναστηλωτικών εργασιών Όπως δήλωσε...
04 Μαΐου, 2020 - 8:30

Αναβάλλεται το άνοιγμα της Παναγίας Σουμελά

Διαδώστε:
Αναβάλλεται το άνοιγμα της Παναγίας Σουμελά

Η πανδημία που πλήττει ιδιαίτερα την περιοχή της Τραπεζούντας αλλά και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αναβάλλουν επ’ αόριστον τα εγκαίνια της ιστορικής Μονής της Παναγίας Σουμελά.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το αιώνιο αυτό σύμβολο της πίστης των Ελλήνων του Πόντου, επρόκειτο να ανοίξει στα τέλη Μαίου, μετά από τέσσερα χρόνια αναστηλωτικών εργασιών
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων του ανατολικού Εύξεινου Πόντου Χασάν Βολκάν Κανταρτζί, «Το 2020 όλα πήγαν άσχημα. Είχαμε περιορισμό της τουριστικής σεζόν. Αναμένουμε κάποιο εσωτερικό τουρισμό. Κανονικά τα σχέδια ήταν να ολοκληρωθούν οι εργασίες της μονής μέχρι τα τέλη Μαΐου. Για να υπάρξει τουρισμός πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τα έργα αναστήλωσης».
Ο κ. Κανταρτζί πρόσθεσε ότι δεν έχει ανακοινωθεί νέα ημερομηνία για τα εγκαίνια.
Υπενθυμίζεται ότι ότι πριν από έναν χρόνο, τον Μάιο του 2019, και ενώ οι εργασίες συνεχίζονταν, είχε ανοίξει ένα μέρος του περιβάλλοντος χώρου, αφού είχε γίνει στήριξη τεράστιων βράχων που απειλούσαν το μοναστήρι. Οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι επρόκειτο να ανοίξει εντελώς ο χώρος και ότι θα δινόταν η άδεια στον Οικουμενικό Πατριάρχη να χοροστατήσει στην καθιερωμένη λειτουργία φέτος κατά την εορτή της Παναγίας Σουμελά, στις 15 Αυγούστου. Επίσης, στο τέλος του περασμένου Οκτωβρίου, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νουρί Ερσόι είχε πει πως η μονή θα ήταν επισκέψιμη στις 18 Μαΐου 2020.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων