28/03/2024 28/03/2024 «Το Μαυροβούνιο είναι μια μικρή αλλά σημαντική χώρα των Δυτικών Βαλκανίων, με έντονο το ορθόδοξο αποτύπωμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον αξιότιμο πρόεδρο του κοινοβουλίου για την θερμή υποδοχή και την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων. Προσδοκούμε η συνάντησή μας να αποτελέσει την αφετηρία στενότερης συνεργασίας του Μαυροβουνίου με τον Οργάνωσή μας, για τις δράσεις της οποίας είχα...
28 Μαρτίου, 2024 - 14:59
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2024 - 15:01

Αναβάθμιση των σχέσεων της ΔΣΟ με Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Αναβάθμιση των σχέσεων της ΔΣΟ με Μαυροβούνιο

«Το Μαυροβούνιο είναι μια μικρή αλλά σημαντική χώρα των Δυτικών Βαλκανίων, με έντονο το ορθόδοξο αποτύπωμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον αξιότιμο πρόεδρο του κοινοβουλίου για την θερμή υποδοχή και την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων. Προσδοκούμε η συνάντησή μας να αποτελέσει την αφετηρία στενότερης συνεργασίας του Μαυροβουνίου με τον Οργάνωσή μας, για τις δράσεις της οποίας είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. πρόεδρο, και ιδιαίτερα για την διεθνή εκστρατεία μας για την προστασία της Αγίας Σοφίας στη Κωνσταντινούπολη». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής του Μαυροβουνίου κ. Ανδρέα Μάνδιτς στην πρωτεύουσα της χώρας, Ποντγκόριτσα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Στη συνάντηση, εκτός του κ. Χαρακόπουλου συμμετείχαν εκ μέρους της ΔΣΟ, ο Πολωνός πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, π. βουλευτής κ. Ευγένιος Τσικβίν, ο Κύπριος βουλευτής κ. Ηλίας Μυριάνθους και ο σύμβουλος δρ Κώστας Μυγδάλης.

Αναβάθμιση σχέσεων

Ο Πρόεδρος της Βουλής του Μαυροβουνίου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενημερωτική εκστρατεία της ΔΣΟ για την αφύπνιση της διεθνούς κοινής γνώμης για την Αγία Σοφία, ώστε να γίνει σεβαστό πως πρόκειται για Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, που μαζί με τον Πανάγιο Τάφο αποτελούν τα ύψιστα σύμβολα του Χριστιανισμού.

Κατά τη συνάντηση ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συζήτησε, επίσης, με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου τη δυνατότητα ορισμού επίσημης αντιπροσωπείας Μαυροβούνιων βουλευτών που θα συμμετέχει με το καθεστώς του πλήρους μέλους στη ΔΣΟ, με δεδομένο ότι οι ορθόδοξοι αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας. Μάλιστα, προσκάλεσε τον κ. Ανδρέα Μάνδιτς να απευθύνει χαιρετισμό στην επόμενη Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ που θα λάβει χώρα το προσεχές καλοκαίρι.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ προσέφερε στον πρόεδρο του κοινοβουλίου, που εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των σλαβικών λαών προς τους Έλληνες για τη μετάδοση της Ορθόδοξης πίστης, αργυρά νομίσματα με αγωνιστές του ‘21 που έκοψε η Βουλή των Ελλήνων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο κυβερνείο της Ποντγκόριτσα

Επιπλέον, η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ έτυχε εγκάρδιας υποδοχής από την πρόεδρο της Συνέλευσης της πρωτεύουσας της Ποντγκόριτσα, κ. Γιέλενα Μπόγιοβιτς, την οποία ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει για την ανάδειξη της καθοριστικής συμβολής των χριστιανικών αξιών στη διαμόρφωση της Ευρώπης, κάτι που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παραθεωρείται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων