14/04/2023 15/04/2023 Η ορεινή κοινότητα του Κάθηκα της επαρχίας Πάφου αναβίωσε και φέτος την αναπαράσταση των Παθών του Ιησού Χριστού από το Πραιτώριο στον Γολγοθά. Η παράδοση του Κάθηκα, είπε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κάθηκα Μενέλαος Τούρβας, συναντά τον Χριστιανισμό, συνθέτοντας μερικά από τα ωραιότερα πασχαλινά έθιμα. Ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, καθώς και κάτοικοι του Κάθηκα συγκεντρώθηκαν...
14 Απριλίου, 2023 - 21:42
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2023 - 3:24

Αναβίωσε η αναπαράσταση της Σταύρωσης στον Κάθηκα της Πάφου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Αναβίωσε η αναπαράσταση της Σταύρωσης στον Κάθηκα της Πάφου (ΦΩΤΟ)

Η ορεινή κοινότητα του Κάθηκα της επαρχίας Πάφου αναβίωσε και φέτος την αναπαράσταση των Παθών του Ιησού Χριστού από το Πραιτώριο στον Γολγοθά.

Η παράδοση του Κάθηκα, είπε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κάθηκα Μενέλαος Τούρβας, συναντά τον Χριστιανισμό, συνθέτοντας μερικά από τα ωραιότερα πασχαλινά έθιμα. Ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, καθώς και κάτοικοι του Κάθηκα συγκεντρώθηκαν και φέτος όπως κάθε χρόνο κάθε Μεγάλη Παρασκευή στην κοινότητα για να παρακολουθήσουν το έθιμο, που τηρείται με ευλάβεια για πέρα από 40 χρόνια.

Το Σταυρό μετέφερε ο Κοινοτάρχης του Κάθηκα Μενέλαος Τούρβας. Ο κ. Τούρβας συνοδευόμενος από μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής αλλά και κατοίκους της κοινότητας διένυσε πορεία μήκους μισού χιλιομέτρου περίπου, από το παρεκκλήσι του Αγίου Ονουφρίου μέχρι και την Παναγία την Ευαγγελίστρια.

«Συνεχίζουμε και φέτος την παράδοση της μεταφοράς του Σταυρού από τον Ιησού Χριστό προς τον Γολγοθά. Μια παράδοση που ξεκίνησε εδώ και 40 περίπου χρόνια από τον τότε αείμνηστο ιερέα της κοινότητάς μας Παπάσαββα”, είπε ο Κοινοτάρχης.

Ο κ. Τούρβας ανέφερε πως πρόκειται για μια παράδοση την οποία η κοινότητα παρέλαβε, την συνεχίζει και θα την παραδώσει στις νεότερες γενιές, σημειώνοντας πως ο κόσμος συμμετέχει σ’ αυτό το έθιμο, το οποίο παρακολουθούν και επισκέπτες από τις άλλες πόλεις, αλλά και από το εξωτερικό.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Πηγή: ΚΥΠΕ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων