20/02/2019 20/02/2019 Σε αναβρασμό φαίνεται να βρίσκεται ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος μετά και την χθεσινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας και της Επιτροπής Διαλόγου στο Συνοδικό Μέγαρο. Οι συνομιλίες της Τρίτης θορύβησαν τους κληρικούς, αφού έγινε κατανοητό ότι τα πράγματα δυσκολεύουν και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει πίσω στο σχέδιό της για το μισθολογικό. Χαρακτηριστική ήταν...
20 Φεβρουαρίου, 2019 - 9:48

Αναβρασμός: Αναμένονται αντιδράσεις από τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών

Διαδώστε:
Αναβρασμός: Αναμένονται αντιδράσεις από τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών

Σε αναβρασμό φαίνεται να βρίσκεται ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος μετά και την χθεσινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας και της Επιτροπής Διαλόγου στο Συνοδικό Μέγαρο.

Οι συνομιλίες της Τρίτης θορύβησαν τους κληρικούς, αφού έγινε κατανοητό ότι τα πράγματα δυσκολεύουν και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει πίσω στο σχέδιό της για το μισθολογικό. Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε και η ανακοίνωση της επιτροπής χθες Τρίτη 19/2/2019, ότι το θέμα ξεπέρασε τα όρια της δικαιοδοσίας της και ότι παραπέμπουν το θέμα στη ΔΙΣ και στην Ιεραρχία.

Ωστόσο ο ΙΣΚΕ είχε ήδη προαναγγείλει γενική συνέυλευση για αύριο Πέμπτη 21/2/2019 λόγ ω των εξελίξεων όπου πια είναι ξεκάθαρο ότι θα πάρουν πιο δραστικά μέτρα αντίδρασης στο σχέδιο νόμου που φαίνεται να καταστρατηγεί τα δικαιώματά τους και τα κεκτημένα τους άρα την ίδια τους την προσφορά στην κοινωνία και την συντήρηση των οικογενειών τους.

Όπως είχαμε δημοσιεύσει ο ΙΣΚΕ είχε αναγγείλει το εξής:

“Λόγω των κρίσιμων εξελίξεων σχετικά με τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας και το «προσχέδιο συμφωνίας», αναφορικά με το καθεστώς της μισθοδοσίας του Ιερού Κλήρου, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ενημέρωσης του Ιερού Κλήρου και της κοινής αντίδρασης για το αυτονόητο δίκαιο.

Για τους παραπάνω λόγους, ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.), διοργανώνει Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 21/2, στις 10π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, στην Αθήνα.

Στην Συνέλευση, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από τις Ιερές Μητροπόλεις όλης της Ελλάδος.”


Από την έως τώρα πορεία του διαλόγου συνάγεται ότι, η εκκλησία δεν φέρεται αποφασισμένη να υποχωρήσει στις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των Κληρικών , το οποίο θεωρεί κόκκινη γραμμή, ενώ η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα προχωρήσει με τις προωθούμενες αλλαγές θεωρώντας ότι «οι συνθήκες στη κοινωνία έχουν ωριμάσει».
Έντονα πια  εκφράζουν τη διαφωνία τους, τόσο ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος,όσο και οι Κληρικοί της Κρήτης, οι οποίοι διαμηνύουν ότι θα αντιδράσουν, χωρίς να αποκλείουν και το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων