06/11/2023 06/11/2023 Απογειώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 09:00 από την 112 ΠΜ με προορισμό το αιγυπτιακό αεροδρόμιο El Arish, στη χερσόνησο του Σινά, αεροσκάφος C-130 με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας προοριζόμενο για τους άμαχους της Λωρίδας της Γάζας. Η αποστολή ανθρωπιστική βοήθειας, που οργανώθηκε με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών, περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό και με την υποστήριξη...
06 Νοεμβρίου, 2023 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2023 - 11:04

Αναχώρησε C-130 με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Διαδώστε:
Αναχώρησε C-130 με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Απογειώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 09:00 από την 112 ΠΜ με προορισμό το αιγυπτιακό αεροδρόμιο El Arish, στη χερσόνησο του Σινά, αεροσκάφος C-130 με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας προοριζόμενο για τους άμαχους της Λωρίδας της Γάζας.

Η αποστολή ανθρωπιστική βοήθειας, που οργανώθηκε με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών, περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Στο αεροδρόμιο El Arish της Αιγύπτου, θα βρίσκεται κλιμάκιο της πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάιρο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και προσπάθειες για την διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου δια θαλάσσης (το συντομότερο δυνατό) και σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται Αθήνα -Λευκωσία-Παρίσι.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας σε συντονισμό με διεθνείς οργανισμούς και ιδίως τον ΟΗΕ, αλλά και με το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι για την χώρα μας είναι σημαντικό και κορυφαία προτεραιότητα η προστασία των αμάχων και η διάνοιξη διαδρόμων αλληλεγγύης για την μεταφορά ωφέλιμης και αποτελεσματικής βοήθειας στους αμάχους.

«Για την Ελλάδα οι νεκροί δεν έχουν εθνικότητα», έχει δηλώσει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Πηγή: ertnews.gr/ Φωτογραφία: Eurokinissi

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων