05/08/2022 05/08/2022 Έναν 18χρονο Έλληνα, που αφαίρεσε επιστήθιους σταυρούς από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στα Μάλια Ηρακλείου, κι ένα ακόμη άτομο αναζητά η αστυνομία στο Ηράκλειο μετά την εξιχνίαση κλοπής. Ο 18χρονος φέρεται να διέρρηξε την εκκλησία της περιοχής τα ξημερώματα της Τετάρτης, παίρνοντας μαζί του εκκλησιαστικά είδη και σταυρούς. Οι αρχές βρήκαν μετά από ώρες, τα...
05 Αυγούστου, 2022 - 14:59

Αναζητείται ιερόσυλος που έκλεψε εκκλησία στα Μάλια

Διαδώστε:
Αναζητείται ιερόσυλος που έκλεψε εκκλησία στα Μάλια

Έναν 18χρονο Έλληνα, που αφαίρεσε επιστήθιους σταυρούς από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στα Μάλια Ηρακλείου, κι ένα ακόμη άτομο αναζητά η αστυνομία στο Ηράκλειο μετά την εξιχνίαση κλοπής.

Ο 18χρονος φέρεται να διέρρηξε την εκκλησία της περιοχής τα ξημερώματα της Τετάρτης, παίρνοντας μαζί του εκκλησιαστικά είδη και σταυρούς.

Οι αρχές βρήκαν μετά από ώρες, τα κλεμμένα είδη σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο, κοντά στον ιερό ναό, ωστόσο αναζητούν ακόμα τον δράστη και ένα ακόμη άτομο, το οποίο φέρεται να συμμετείχε στην παράνομη δραστηριότητα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε χθες (04.08.2022) σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου υπόθεση κλοπής σε Ιερό Ναό, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου προέκυψε ότι ο ημεδαπός την 02-03.08.2022 αφαίρεσε από Ιερό Ναό επιστήθιους σταυρούς και σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Αφαιρεθέντα είδη βρέθηκαν σε παρακείμενο χώρο και αποδόθηκαν στον Εφημέριο ιερέα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Πηγή: zarpanews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων