30/01/2023 30/01/2023 Εντοπίστηκαν συντρίμμια του διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε, σήμερα, στις 10:30 π.μ. σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο πιλότους. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με πλωτά και εναέρια μέσα νοτια των Στροφάδων στον...
30 Ιανουαρίου, 2023 - 13:31
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2023 - 13:37

Ανδραβίδα: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του F-4 – Σε εξέλιξη η έρευνα για τους πιλότους

Διαδώστε:
Ανδραβίδα: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του F-4  – Σε εξέλιξη η έρευνα για τους πιλότους

Εντοπίστηκαν συντρίμμια του διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε, σήμερα, στις 10:30 π.μ. σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο πιλότους.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με πλωτά και εναέρια μέσα νοτια των Στροφάδων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και συγκεκριμένα 8 ναυτικά μίλια, δυτικά του Κατάκολου. Για την αναζήτηση των δύο χειριστών έχουν σπεύσει στην περιοχή δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

Όπως έγινε γνωστό, το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ.

Οι πληροφορίες πως δόθηκε σήμα εκτίναξης από τους πιλότους δεν επιβεβαιώνονται και πλέον το επικρατέστερο είναι ότι ο σμηναγός και ο επισμηναγός που επέβαιναν, δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το μαχητικό. Οι πιλότοι έκαναν πτήση «χαμηλής ναυτιλίας», δηλαδή πετούσαν σε πολύ χαμηλό ύψος- με κατώτατο τα 300 πόδια. Για την πτώση του μαχητικού ενημέρωσε το δεύτερο αεροσκάφος που εκτελούσαν ως ζεύγος την εκπαιδευτική άσκηση.

Σημειώνεται ότι στο σημείο της πτώσης του αεροσκάφους το βάθος της θάλασσας φθάνει τα 1.000 μέτρα.

Το σημείο των ερευνών:

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Διαβάστε ακόμη: Έπεσε Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας, νότια της Ανδραβίδας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων