28/02/2023 28/02/2023 Τη νενομισμένη διαβεβαίωσή του ενώπιον Βουλής έδωσε σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης τελετής εγκατάστασης. “Προσβλέπω και θα εργαστώ για να κάνω τη ζωή των συνανθρώπων μας καλύτερη για να τους κάνω πιο ευτυχισμένους και περήφανους, όχι μόνο επειδή το αξίζουν αλλά και επειδή αυτό...
28 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2023 - 14:19

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδης

Διαδώστε:
Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδης

Τη νενομισμένη διαβεβαίωσή του ενώπιον Βουλής έδωσε σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης τελετής εγκατάστασης.

Προσβλέπω και θα εργαστώ για να κάνω τη ζωή των συνανθρώπων μας καλύτερη για να τους κάνω πιο ευτυχισμένους και περήφανους, όχι μόνο επειδή το αξίζουν αλλά και επειδή αυτό θα ενισχύσει την κρατική μας υπόσταση, αυτό εμμέσως αλλά καθοριστικά θα ενισχύσει την Κύπρο σε όλες τις μεγάλες διεκδικήσεις”, δήλωσε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως «στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας είναι ο Άνθρωπος».

Ο κ. Χριστοδουλίδης το πρωί μετέβη στη Βουλή, όπου είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της ΒτΑ Αννίτα Δημητρίου στο γραφείο της, η οποία του ευχήθηκε “δύναμη και αντοχή”.

Στην ομιλία της, η κ. Δημητρίου σημείωσε ότι η Βουλή παραμένει πρόθυμη και έτοιμη για θετική συνεργασία με τους φορείς της εκτελεστικής εξουσίας και ότι η Κοινοβουλευτική Διπλωματία θα είναι σε διαρκή συνεργασία με τους θεσμούς της Κυβέρνησης για επίτευξη των στόχων της.

Κατά την τελετή τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή για τα θύματα των φονικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία και του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας για την τελετή εγκατάστασης, όπως ορίζει το άρθρο 42 του Συντάγματος, η οποία άρχισε λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε γύρω στις 12.30 στην παρουσία του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ο Νίκος Χριστοδουλίδη ορκίστηκε πίστη και σεβασμό στο Σύνταγμα.

Η τελετή εγκατάστασης έγινε στην παρουσία του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ενώ παρόντες ήταν και γενικοί διευθυντές Υπουργείων.

Ο νέος Πρόεδρος ακολούθως μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου παρέλαβε τα κλειδιά από τον απερχόμενο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Η συμβουλή Αναστασιάδη σε Χριστοδουλίδη: «Υπομονή, συνεννόηση, συνεργασία»

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει ενεργά στην πολιτική, όχι με την έννοια των παρεμβάσεων, αλλά συμβουλευτικά μέσα από την σοφία που αποκόμισε τόσα χρόνια.

Σε ερώτηση για τη συμβουλή που ο ίδιος θέλει να δώσει στον Νίκο Χριστοδουλίδη, ανέφερε ότι «ακόμα δεν έχω περάσει στο στάδιο του συμβούλου», ωστόσο συνέστησε «υπομονή, συνεννόηση, συνεργασία».
 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων