09/08/2020 10/08/2020 Μια συγκλονιστική ομολογία φέρνει στο φως το BBC, από τον Ορθόδοξο ναό του Αγίου Δημητρίου στη Βηρυτό, ο οποίος υπέστη εκτεταμένες ζημιές από τις φονικές εκρήξεις, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 158 ανθρώπους. Τουλάχιστον έξι χιλιάδες είναι οι τραυματίες και 300.000 οι άστεγοι Μιλώντας στο βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ο π. Γιουίλ Νασίφ...
09 Αυγούστου, 2020 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2020 - 0:36

Ανέπαφο το Ιερό του Αγίου Δημητρίου στη Βηρυτό!

Διαδώστε:
Ανέπαφο το Ιερό του Αγίου Δημητρίου στη Βηρυτό!

Μια συγκλονιστική ομολογία φέρνει στο φως το BBC, από τον Ορθόδοξο ναό του Αγίου Δημητρίου στη Βηρυτό, ο οποίος υπέστη εκτεταμένες ζημιές από τις φονικές εκρήξεις, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 158 ανθρώπους. Τουλάχιστον έξι χιλιάδες είναι οι τραυματίες και 300.000 οι άστεγοι

Μιλώντας στο βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ο π. Γιουίλ Νασίφ περιγράφει το θαύμα που συντελέστηκε στον ιερό ναό, θεωρώντας το ως ένα σημάδι από τον Θεό: παρά τις καταστροφές το ιερό έμεινε άθικτο και το καντήλι δεν έσβησε!

“Μπορεί να με θεωρείτε αφελή αλλά ένιωσα ότι ήταν ένα μήνυμα από τον Θεό που μου έλεγε: Θα είμαι στο πλευρό σου, θα ανακάμψουμε” τονίζει στο BBC o π. Γιουίλ Νασίφ και συνεχίζει:

“Ονομάζομαι π. Γιουίλ Νασίφ και υπηρετώ στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Βηρυτό. Έφυγα από την εκκλησία μαζί με τα παιδιά μου 12 λεπτά πριν από την έκρηξη. Όταν έγινε η έκρηξη πλησιάζαμε στο σπίτι, επομένως άφησα τα παιδιά μου στο σπίτι και επέστρεψα στην εκκλησία να ελέγξω τι είχε συμβεί. Όταν έφτασα σοκαρίστηκα, Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο. Η εκκλησία καταστράφηκε. Εν συνεχεία κινήθηκα προς το Ιερό. (…) Μόλις μπήκα στο ιερό εξεπλάγην. Ήταν ανέπαφο. Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε το βίντεο. Το Ιερό Δισκοπότηρο ήταν άθικτο. Μπορείτε να δείτε το Ευαγγέλιο και το καντήλι που δεν μετακινήθηκε καν. Μπορείτε να δείτε τα ιερά λείψανα των Αγίων, αλλά και τα Ιερά Σκεύη, ακόμα και οι βιτρίνες δεν έσπασαν. Σε περιόδους κρίση αναζητούμε σημάδια, αναζητούμε ένα φως στο σκοτάδι, Ένιωσα ότι αυτό ήταν ένα σημάδι”

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων