21/06/2019 21/06/2019 Κλυδωνισμοί παρατηρούνται στο εσωτερικό της νέας αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, μετά την άτυπη σύνοδο που πραγματοποίηση ο επίτιμος Πατριάρχης Κιέβου, κ. Φιλάρετος. Ο 90χρονος κ. Φιλάρετος του αποκαλούμενου “Πατριαρχείου του Κιέβου” συγκέντρωσε περίπου 100 κληρικούς στον καθεδρικό ναό του Αγίου Βλαντιμίρ του Κιέβου, με στόχο να ακυρώσει τις αποφάσεις που οδήγησαν στη δημιουργία της...
21 Ιουνίου, 2019 - 8:06
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2019 - 8:22

“Σύννεφα” στην εκκλησία της Ουκρανίας

Διαδώστε:
“Σύννεφα” στην εκκλησία της Ουκρανίας

Κλυδωνισμοί παρατηρούνται στο εσωτερικό της νέας αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, μετά την άτυπη σύνοδο που πραγματοποίηση ο επίτιμος Πατριάρχης Κιέβου, κ. Φιλάρετος.
Ο 90χρονος κ. Φιλάρετος του αποκαλούμενου “Πατριαρχείου του Κιέβου” συγκέντρωσε περίπου 100 κληρικούς στον καθεδρικό ναό του Αγίου Βλαντιμίρ του Κιέβου, με στόχο να ακυρώσει τις αποφάσεις που οδήγησαν στη δημιουργία της εκκλησίας που έλαβε τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό πατριαρχείο. Στη συνάντηση αποφασίστηκε ότι το “Πατριαρχείο Κιέβου θα συνεχίσει τη λειτουργία του, αλλά και τον αγώνα του για τη δημιουργία “όχι ανεξάρτητης εκκλησίας, όπως η σημερινή, αλλά Πατριαρχείου”. Αποφασίστηκε επίσης, ότι το “¨Πατριαρχείο Κιέβου” θα αποχωρήσει από την αυτοκέφαλη εκκλησία.

Η αυτοκέφαλη εκκλησία της Ουκρανίας πάντως ανακοίνωσε ότι η συνάντηση δεν είχε επίσημο χαρακτήρα και ούτε νομική ή εκκλησιαστική βάση.
Κάλεσε επίσης τον κ. Φιλάρετο και τους υποστηρικτές του να «σταματήσουν να υπονομεύουν την ενότητα της Εκκλησίας και του ουκρανικού λαού».

Τον περασμένο μήνα, ο “Πατριάρχης Κιέβου” κατηγόρησε τον Μητροπολίτη Κιέβου κ, Επιφάνιο ότι δρα μεμονωμένα παρά τις προηγούμενες συμφωνίες.

“Υπήρξε συμφωνία ότι θα συνεχίσω να κυβερνώ την εκκλησία στην Ουκρανία μαζί με τον Επιφάνιο, και θα την εκπροσωπούσα στο εξωτερικό”, δήλωσε στους δημοσιογράφους τόνισε και πρόσθεσε ότι μεγάλη εμπλοκή στη συμφωνία είχε και ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας
Πάντως, η Ιερά Σύνοδος της νέας εκκλησίας της Ουκρανίας (Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, OCU) δεν αποκλείεται να επιβεβαιώσει κατά τη συνεδρίασή της στις 24 Ιουνίου ότι ο επίτιμος Πατριάρχης Φιλάρετος και οι υποστηρικτές του θα εγκαταλείψουν την OCU.

«Όταν μια μικρή ομάδα ανθρώπων συγκροτεί τέτοιες συνελεύσεις, είναι διαχωρισμός, δεν είναι διαίρεση, δεν είναι σχίσμα, είναι μόνο διαχωρισμός μιας συγκεκριμένης ομάδας που υποστηρίζει τη γνώμη του Πατριάρχη Φιλάρετoυ» ανακοινώθηκε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων