14/04/2024 14/04/2024 Ανησυχία για την παγκόσμια αύξηση και την εξάπλωση των διώξεων κατά των Χριστιανών εκφράζει σε συνέντευξή του στο The Christian Post, ο Ράιαν Μπράουν, Γενικός Διευθυντής του οργανισμού Open Doors, ενός δικτύου μη κερδοσκοπικών Χριστιανικών οργανώσεων που καταγράφει τους διωγμούς Χριστιανών σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Open Doors, oι Χριστιανοί είναι...
14 Απριλίου, 2024 - 13:19
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2024 - 15:39

Ανησυχία για την παγκόσμια αύξηση των διώξεων εναντίον Χριστιανών

Διαδώστε:
Ανησυχία για την παγκόσμια αύξηση των διώξεων εναντίον Χριστιανών

Ανησυχία για την παγκόσμια αύξηση και την εξάπλωση των διώξεων κατά των Χριστιανών εκφράζει σε συνέντευξή του στο The Christian Post, ο Ράιαν Μπράουν, Γενικός Διευθυντής του οργανισμού Open Doors, ενός δικτύου μη κερδοσκοπικών Χριστιανικών οργανώσεων που καταγράφει τους διωγμούς Χριστιανών σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Open Doors, oι Χριστιανοί είναι η πλέον διωκόμενη κοινωνική/θρησκευτική ομάδα στον πλανήτη. Σε όλο τον κόσμο, περισσότεροι από 365 εκατομμύρια πιστοί ζουν σε μέρη όπου βιώνουν υψηλά επίπεδα διώξεων επειδή πιστεύουν στον Χριστό. Μάλιστα, πρόκειται για αριθμό ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία. Αυτό σημαίνει 1 στους 7 πιστούς παγκοσμίως.

Όπως αναφέρεται στην τελευταία ετήσια έκθεση του οργανισμού, την Παγκόσμια Λίστα Παρακολούθησης (World Watch List) για το 2024 (περιλαμβάνει την περίοδο αναφοράς από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Σεπτέμβριο του 2023), 4.998 Χριστιανοί δολοφονήθηκαν, 14.766 εκκλησίες και ιδιοκτησίες βανδαλίστηκαν και 4.125 Xριστιανοί συνελήφθησαν χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

«Ας παλέψουμε για δικαιοσύνη, για θρησκευτική ελευθερία και για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα», επισημαίνει ο Ράιαν Μπράουν και παράλληλα σημειώνει ότι η έκθεση φέρνει στο φως ορισμένες λεπτομέρειες, όπως η αύξηση των καταστροφών σε χώρους λατρείας, σχολεία και σπίτια Χριστιανών.

Ο Γενικός Διευθυντής του οργανισμού Open Doors, Ράιαν Μπράουν

Οι περισσότεροι διωκόμενοι Χριστιανοί δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα ή την περιοχή όπου ζουν, και προσθέτει πως υπάρχουν ακόμη περιστάσεις κατά τις οποίες οι άνθρωποι πρέπει να απομακρυνθούν από τις περιοχές όπου υφίστανται διωγμό, αλλά αυτό δεν είναι το πρώτο τους αίτημα, δηλαδή να απομακρυνθούν από αυτές τις συνθήκες διωγμού, αλλά αυτό που ζητούν είναι να λάβουν πόρους και υποστήριξη για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους εκεί.

Μιλώντας για τη φύση των διώξεων, αναφέρει ότι διαφέρουν ανάλογα με το πολιτικό καθεστώς και τον θρησκευτικό προσανατολισμό των διαφόρων κοινοτήτων παγκοσμίως. Εάν σε ορισμένα μέρη, οι διώξεις κατά των Χριστιανών μπορεί να σημαίνουν περιορισμό της πρόσβασης στην Αγία Γραφή, σε άλλα μέρη μπορεί να σημαίνουν περιορισμό της πρόσβασης στην εκπαίδευση, στην εργασία κ.λπ. Επίσης, όπως σημειώνει, μία άλλη μορφή δίωξης είναι να αποθάρρυνση των Χριστιανών να ομολογούν την πίστη τους.

«Οι διωγμοί και η Χριστιανική πίστη συνδέονται. Αν κοιτάξουμε αυτή τη στιγμή τις περιοχές του πλανήτη όπου η Εκκλησία αναπτύσσεται περισσότερο, αυτές είναι μερικές από τις περιοχές όπου η δίωξη είναι η μεγαλύτερη», προσθέτει μεταξύ άλλων.

(Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στην Αγγλική γλώσσα)

(Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε για την Παγκόσμια Λίστα Παρακολούθησης 2024)

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τις δέκα πρώτες χώρες όπου οι Χριστιανοί βιώνουν τον πιο ακραίο διωγμό σύμφωνα με την Παγκόσμια Λίστα Παρακολούθησης 2024 του Open Doors:

Η πρώτη δεκάδα:

1. Βόρεια Κορέα

2. Σομαλία

3. Λιβύη

4. Ερυθραία

5. Υεμένη

6. Νιγηρία

7. Πακιστάν

8. Σουδάν

9. Ιράν

10. Αφγανιστάν

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων