11/03/2020 11/03/2020 Τα συνεχώς εντεινόμενα μέτρα που λαμβάνονται από τις ισραηλινές αρχές, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, δημιουργούν ανησυχία στα Ιεροσόλυμα. Έναν μήνα πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, εκπρόσωποι των Εκκλησιών βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση με τις αρχές της χώρας, εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια. Το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti μάλιστα, επικαλούμενο εκκλησιαστική πηγή, αναφέρει...
11 Μαρτίου, 2020 - 8:03
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2020 - 13:36

Τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης και οι διαβουλεύσεις ένα μήνα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Σε συνεννόηση με τις αρχές οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών

Διαδώστε:
Τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης και οι διαβουλεύσεις ένα μήνα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.  Σε συνεννόηση με τις αρχές οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών

Τα συνεχώς εντεινόμενα μέτρα που λαμβάνονται από τις ισραηλινές αρχές, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, δημιουργούν ανησυχία στα Ιεροσόλυμα. Έναν μήνα πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, εκπρόσωποι των Εκκλησιών βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση με τις αρχές της χώρας, εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια.
Το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti μάλιστα, επικαλούμενο εκκλησιαστική πηγή, αναφέρει ότι τα μέτρα που έλαβαν οι ισραηλινές αρχές μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την άφιξη πιστών στην Αγία Γη ακόμη και την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε 15νθήμερη καραντίνα σε όσους επισκέπτονται το Ισραήλ τουλάχιστον έως τις 23 Μαρτίου, αλλά και την απαγόρευση των μαζικών συναθροίσεων.
Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις ανησυχίες, το Ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα, το οποίο εδώ και χρόνια έχει αναλάβει τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στη Ρωσία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές του Ισραήλ, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, την ιεραρχία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και επεξεργάζονται διάφορα πιθανά σενάρια.
Όπως δήλωσε στο RIA Novosti εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση για την εν λόγω τελετή, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Πανάγιο Τάφο το Μεγάλο Σάββατο, προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες πιστούς.

Το Ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα υπογραμμίζει επίσης, ότι «σέβεται όλες τις αποφάσεις που έλαβε η ηγεσία του Κράτους του Ισραήλ σε σχέση με την κατάσταση έκτακτης ανάγκη. Φυσικά, η φροντίδα για την υγεία των ανθρώπων αποτελεί προτεραιότητα της κρατικής πολιτικής στη Ρωσία, το Ισραήλ και άλλες χώρες”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων