18/04/2019 18/04/2019 Την ανησυχία της για το εορτασμό του Πάσχα και τις επιπτώσεις της νέας νομοθεσίας, που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση της χώρας, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανία, που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας. Σε ανακοίνωση που λάβαμε αναφέρεται ότι στις 26 Απριλίου (Μεγάλη Παρασκευή) εκπνέει η προθεσμία που δίνει ο νόμος  2662-VIII στην...
18 Απριλίου, 2019 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2019 - 15:15

Ανησυχία για τον εορτασμό του Πάσχα στην Ουκρανία

Διαδώστε:
Ανησυχία για τον εορτασμό του Πάσχα στην Ουκρανία

Την ανησυχία της για το εορτασμό του Πάσχα και τις επιπτώσεις της νέας νομοθεσίας, που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση της χώρας, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανία, που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας.

Σε ανακοίνωση που λάβαμε αναφέρεται ότι στις 26 Απριλίου (Μεγάλη Παρασκευή) εκπνέει η προθεσμία που δίνει ο νόμος  2662-VIII στην εκκλησία να αλλάξει την επίσημη ονομασία της.

Αναφέρεται μάλιστα σε δηλώσεις κυβερνητικού στελέχους, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση άρνησης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να μετονομαστεί και να εγγραφεί στον επίσημο κατάλογο, τότε θα στερηθεί  νομικής υπόστασης.

“Έτσι, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να σταματήσει να υπάρχει ως νομικό πρόσωπο στην Ουκρανία και να χάσει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις εκκλησίες. Ως αποτέλεσμα, στις 28 Απριλίου, την ημέρα του Πάσχα του Χριστού, εκατομμύρια Ουκρανοί Ορθόδοξοι σε 12.092 εκκλησιαστικές ενορίες θα στερηθούν το δικαίωμα να προσευχηθούν στην Εκκλησία τους”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων