01/07/2021 01/07/2021 Όπως είχε γράψει το ope.gr από την αρχή του καλοκαιριού ήταν θέμα χρόνου να είναι και πάλι επισκέψιμο το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα. Στις 2 Ιουνίου ο  επαρχιακός διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού Τραπεζούντας Μουσταφά Ασάν είχε σημειώσει ότι οι εργασίες ανακαίνισης είχαν ολοκληρωθεί κατά 80% ενώ σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες έχουν...
01 Ιουλίου, 2021 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2021 - 12:13

Ανοίγει μετά από 5 χρόνια η Παναγία Σουμελά

Διαδώστε:
Ανοίγει μετά από 5 χρόνια η Παναγία Σουμελά

Όπως είχε γράψει το ope.gr από την αρχή του καλοκαιριού ήταν θέμα χρόνου να είναι και πάλι επισκέψιμο το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα. Στις 2 Ιουνίου ο  επαρχιακός διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού Τραπεζούντας Μουσταφά Ασάν είχε σημειώσει ότι οι εργασίες ανακαίνισης είχαν ολοκληρωθεί κατά 80% ενώ σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες έχουν ολοκληρωθεί το 90% των εργασιών.

Μετά από μια περίοδο 5 ετών που πραγματοποιούνται οι εργασίες οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα από σήμερα, 1 Ιουλίου,  να επισκεφτούν και πάλι την ιστορική Μονή στον Πόντο.

Όπως μεταδίδει το ertnews.gr τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στο μοναστήρι, όπου έχει ολοκληρωθεί το 90% των εργασιών, τα 10 παρεκκλήσια, ο Πύργος του Μπελ, ο ξενώνας και τα φοιτητικά δωμάτια και τα κελάρια που βρίσκονται βόρεια της Εκκλησίας θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν οι επισκέπτες της σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Τον Φεβρουάριο του 2016 ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης, διαμόρφωσης τοπίου, γεωλογικής και γεωτεχνικής έρευνας και ενίσχυσης των βράχων στη Μονή, ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά, τουριστικά και θρησκευτικά κέντρα.

Τέλος σημειώνεται ότι στα εγκαίνια θα παρευρεθεί ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι, όπως μετέδωσε CNN TURK.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων