14/06/2019 14/06/2019 Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας θα πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής, οπότε είναι έτοιμη να «κάνει τις απαραίτητες σύγχρονες προσαρμογές» στις δραστηριότητές της. “Η εκκλησία πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής, επομένως είναι πολύ σημαντικό οι ιερείς να αλλάξουν, να βελτιωθούν, να κατανοήσουν τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, να εξοικειωθούν με τα...
14 Ιουνίου, 2019 - 9:51

“Ανοιγμα” στους νέους από την Εκκλησία της Ουκρανίας

Διαδώστε:
“Ανοιγμα” στους νέους από την Εκκλησία της Ουκρανίας

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας θα πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής, οπότε είναι έτοιμη να «κάνει τις απαραίτητες σύγχρονες προσαρμογές» στις δραστηριότητές της.

“Η εκκλησία πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής, επομένως είναι πολύ σημαντικό οι ιερείς να αλλάξουν, να βελτιωθούν, να κατανοήσουν τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, να εξοικειωθούν με τα νέα προϊόντα, τις τεχνολογίες της πληροφορίας. Η Ορθόδοξη ουκρανική νεολαία μας χρειάζεται ακριβώς τέτοιους σύγχρονους και συγχρόνως πνευματικούς ποιμένες », γράφει ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος στη σελίδα του στο Facebook .

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Εκκλησία δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια για τους νέους να επισκέπτονται τις εκκλησίες.

“Ως εκ τούτου, θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε η Εκκλησία να ανταποκρίνεται πάντα στις προκλήσεις της εποχής μας, αλλά θα το κάνουμε σταδιακά.  Οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να αφορούν την κοινωνική υπηρεσία, τη θεολογική εκπαίδευση, τις σχολές της Κυριακής, τις παραδόσεις και τα τελετουργικά”, εξήγησε .

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η κύρια μεταρρύθμιση είναι εσωτερική », έτσι ώστε στη ζωή τους οι χριστιανοί να ζουν σύμφωνα με το νόμο του Θεού. Η βάση της ζωής μας πρέπει να είναι η πραγματική, βιβλική αγάπη. Όπου υπάρχει τέτοια αγάπη, θα υπάρξει ο Θεός, και τότε όλα θα αποδειχθούν καλά “.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων