26/05/2020 26/05/2020 Ο Ιερός Ναός της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ άνοιξε και πάλι σήμερα, Τρίτη, για τους πιστούς και τους τουρίστες καθώς οι παλαιστινιακές αρχές χαλάρωσαν τους περιορισμούς στη Δυτική Όχθη. Εν μέσω ανησυχιών για την πανδημία, οι οποίες παραμένουν, η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε 50 άτομα τη φορά και οι εισερχόμενοι πρέπει να μην έχουν πυρετό και...
26 Μαΐου, 2020 - 13:31

Άνοιξε για τους πιστούς ο Ναός της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ

Διαδώστε:
Άνοιξε για τους πιστούς ο Ναός της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ

Ο Ιερός Ναός της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ άνοιξε και πάλι σήμερα, Τρίτη, για τους πιστούς και τους τουρίστες καθώς οι παλαιστινιακές αρχές χαλάρωσαν τους περιορισμούς στη Δυτική Όχθη.

Εν μέσω ανησυχιών για την πανδημία, οι οποίες παραμένουν, η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε 50 άτομα τη φορά και οι εισερχόμενοι πρέπει να μην έχουν πυρετό και να φορούν προστατευτικές μάσκες. Ο ναός παρέμενε κλειστός από τις 5 Μαΐου, επιφέροντας πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της Βηθλεέμ.

«Η γέννηση του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού έδωσε ελπίδα στους ανθρώπους πριν από 2.000 χρόνια και πλέον, και το άνοιγμα της εκκλησίας σήμερα νομίζω ότι θα δώσει ελπίδα σε όλο τον κόσμο ότι με αισιοδοξία αυτή η πανδημία θα τελειώσει — όχι μόνο στην Παλαιστίνη αλλά σε όλο τον κόσμο», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters η Παλαιστίνια υπουργός Τουρισμού Ρούλα Μα’άγια.

Η Βηθλεέμ είναι μία από τις περιοχές της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Όχθης στις οποίες οι Παλαιστίνιοι ασκούν περιορισμένη αυτο-κυβέρνηση.

Τετρακόσια είκοσι τρία καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού και δύο θάνατοι έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στη Δυτική Όχθη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων