28/03/2021 29/03/2021 Για ανοικτούς λογαριασμούς με τους Έλληνες από την Επανάσταση του 1821 κάνει λόγο ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σε ένα νέο εθνικιστικό παραλήρημα. Την ίδια ώρα απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα. «Η συμβουλή μου στα εγγόνια των εγκληματιών που ήπιαν το αίμα των Μουσουλμάνων Τούρκων είναι να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας και...
28 Μαρτίου, 2021 - 21:44
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2021 - 2:11

Ανοιχτές απειλές κατά της Ελλάδος από Μπαχτσελί

Διαδώστε:
Ανοιχτές απειλές κατά της Ελλάδος από Μπαχτσελί

Για ανοικτούς λογαριασμούς με τους Έλληνες από την Επανάσταση του 1821 κάνει λόγο ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σε ένα νέο εθνικιστικό παραλήρημα. Την ίδια ώρα απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα.

«Η συμβουλή μου στα εγγόνια των εγκληματιών που ήπιαν το αίμα των Μουσουλμάνων Τούρκων είναι να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας και θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως της προκλήσεις τους και τις παρενοχλήσεις τους. Η ρεβάνς για τη στάση του Μοριά δεν έχει δοθεί ακόμη. Και ο λογαριασμός δεν έχει ακόμα πληρωθεί» αναφέρει σε προκλητική ανάρτησή του στα social media και προσθέτει:

«Η εξέγερση του Μοριά ήταν η αιματοβαμμένη και η συντριπτική καταστροφή που άφησε το στίγμα της στην ιστορία του τουρκικού έθνους. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέγερσης μια γενοκτονία με την απόλυτη έννοιά της έλαβε χώρα. Γύρω στους 40.000 Μουσουλμάνοι Τούρκοι σφαγιάστηκαν. Τι παράδειγμα να εξαχθεί από αυτή την γενοκτονία για την ανθρωπότητα!».

«Όταν έρθει η στιγμή, οι αντίπαλοι ασφαλώς θα αναγκαστούν να πληρώσουν το τίμημα για αυτό το αίμα» καταλήγει.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε επιστολή, η οποία δημοσιοποιήθηκε το πρωί (με 3 μέρες καθυστέρηση), στην Ελληνίδα ομόλογό του Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης τoυ 1821.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Τουρκίας, ευχήθηκε να αναπτυχθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας.

Αναλυτικά το μήνυμα του:

«Με την ευκαιρία της Εθνικής εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας, απευθύνω τις ευχές μου στην Εξοχότητα σας και τον Ελληνικό λαό. Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου για την ευημερία και την ευτυχία της Εξοχότητας σας και του Ελληνικού λαού και εύχομαι οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας να αναπτυχθούν σε κάθε τομέα μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν αποστέλλει μήνυμα στην Ελλάδα για την επέτειο της έναρξης της Επανάστασης από τον οθωμανικό ζυγό και απευθύνεται πρωτίστως στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και ακολούθως στον ελληνικό λαό.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων