27/07/2020 27/07/2020 Προετοιμάζει το έδαφος για μια μίνι επανάληψη όσων βιώσαμε το Πάσχα με κλειστές Εκκλησίες για τους πιστούς η κυβέρνηση;  Αυτό το ερώτημα γεννάται από το ανοιχτό ενδεχόμενο που άφησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική και σε άλλους χώρους, ακόμη και σε ναούς. “Μας...
27 Ιουλίου, 2020 - 13:34
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2020 - 14:27

Ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας εντός των ναών σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο – Τι είπε αναλυτικά για το ζήτημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας εντός των ναών σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο – Τι είπε αναλυτικά για το ζήτημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Προετοιμάζει το έδαφος για μια μίνι επανάληψη όσων βιώσαμε το Πάσχα με κλειστές Εκκλησίες για τους πιστούς η κυβέρνηση; 

Αυτό το ερώτημα γεννάται από το ανοιχτό ενδεχόμενο που άφησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική και σε άλλους χώρους, ακόμη και σε ναούς.

“Μας ανησυχεί το φαινόμενο αύξησης κρουσμάτων του κορωνοϊού. Εξετάζεται μετά από εισήγηση των ειδικών η περαιτέρω χρήση μάσκας σε διάφορους κλειστούς χώρους. Ακόμα και στις Εκκλησίες μας που βλέπουμε και εκεί να υπάρχει συγχρωτισμός. Επομένως κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να στείλουμε το μήνυμα ότι εχθρός είναι εφησυχασμός και η χαράλωση, αυτό πρέπει να καταπολεμήσουμε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Σε ερώτηση πότε αυτό θα γίνει χρονικά, ο κ. Πέτσας απάντησε: “Είναι κάτι το οποίο παρακολουθούμε με τους αρμόδιους ειδικούς. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω αν είναι θέμα ωρών ή ημερών. Είναι θέμα που συζητείται τις τελευταίες ημέρες υπό το πρίσμα των αυξημένων κρουσμάτων”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η εικόνα στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την πανδημία κορωνοϊού, είναι καλύτερη σε σύγκριση με άλλες χώρες. «Είμαστε ασφαλής χώρα» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε ασφαλής χώρα».

Επανέλαβε δε ότι εξετάζονται τα δεδομένα και βάσει αυτών λαμβάνονται οι αποφάσεις. Υπενθύμισε εξάλλου ότι από αύριο Τρίτη όσοι έρχονται στην Ελλάδα από Βουλγαρία και Ρουμανία πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ, εκτός από τους Έλληνες πολίτες, τους κατόχους άδειας παραμονής και εκείνους που πραγματοποιούν ουσιώδεις μετακινήσεις.

Πέτσας για Αγία Σοφία: Καταδικάζουμε την ενέργεια της Τουρκίας

Με καταδίκη για την πρόσφατη ενέργεια της Τουρκίας για την Αγία Σοφία ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως επεσήμανε «συνιστά πρόκληση όχι μόνο για τους Έλληνες και τους απανταχού χριστιανούς αλλά και για ολόκληρο τον δυτικό και πολιτισμένο κόσμο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο μήνυμά του για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «αυτή η ενέργεια δεν είναι μια εκδήλωση ισχύος, αλλά απόδειξη αδυναμίας και φυσικά δεν έχει τη δύναμη να σκιάσει την ακτινοβολία ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς. Γι’ αυτό η καταδίκη δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε οικουμενικό επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων