21/09/2021 21/09/2021 Αντιδράσεις από πλευράς Κυπρίων και Ελλήνων ομογενών, αλλά και Αρμενίων προκάλεσε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ιδιαίτερα ενόχλησε το γεγονός ότι στην ίδια εκδήλωση παρέστη και ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ωστόσο,...
21 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2021 - 12:29

Αντιδράσεις στην παρουσία Ελπιδοφόρου στο Τουρκικό Κέντρο

Διαδώστε:
Αντιδράσεις στην παρουσία Ελπιδοφόρου στο Τουρκικό Κέντρο

Αντιδράσεις από πλευράς Κυπρίων και Ελλήνων ομογενών, αλλά και Αρμενίων προκάλεσε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ιδιαίτερα ενόχλησε το γεγονός ότι στην ίδια εκδήλωση παρέστη και ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ωστόσο, έγραψε στο twitter, πως βρέθηκε εκεί μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, επιμένοντας, όπως πάντα, στη σημασία που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο (εννοώντας και την παρουσία εκπροσώπων του), η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και η στήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία.

 

Αντιδράσεις για την εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής εκφράστηκαν και από την Αρμενική Οργάνωση ANCA. «Με το κατεστημένο της Ουάσιγκτον να του έχει γυρίσει πλάτη (τα γεράκια, τα περιστέρια και όλοι ενδιάμεσα) -και ενώ αναζητά απεγνωσμένα συμμάχους- ο Ερντογάν στρατολογεί διπλωμάτες από το Αζερμπαϊτζάν, εκπροσώπους της παράνομης τουρκικής κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία γι’ αυτή τη σκηνοθετημένη φωτογραφία στη Νέα Υόρκη». ανέφερε στο twitter.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων