02/04/2023 02/04/2023 Την αντίδραση του «υπουργείο εξωτερικών» του ψευδοκράτους προκάλεσε η συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Εθνική Φρουρά του Νιου Τζέρσεϊ για συμμετοχή στο πρόγραμμα κρατικής σύμπραξης των Ηνωμένων Πολιτειών, κάνοντας λόγο για ένδειξη πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ΕΓ «στον στρατιωτικό τομέα». Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση το «υπεξ» λέει...
02 Απριλίου, 2023 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2023 - 12:35

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για τη συμφωνία της Κύπρου με τον στρατό του Νιου Τζέρσεϊ

Διαδώστε:
Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για τη συμφωνία της Κύπρου με τον στρατό του Νιου Τζέρσεϊ

Την αντίδραση του «υπουργείο εξωτερικών» του ψευδοκράτους προκάλεσε η συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Εθνική Φρουρά του Νιου Τζέρσεϊ για συμμετοχή στο πρόγραμμα κρατικής σύμπραξης των Ηνωμένων Πολιτειών, κάνοντας λόγο για ένδειξη πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ΕΓ «στον στρατιωτικό τομέα».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση το «υπεξ» λέει ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ ακολουθούν μια φιλελληνική πολιτική στην Κύπρο» ενώ ισχυρίζεται πως γίνεται για μια ακόμη φορά ορατή η σημασία «της αποτελεσματικής και de facto εγγύησης της Τουρκίας για την εσωτερική ασφάλεια» του ψευδοκράτους.

Η προσπάθεια των ΗΠΑ να αλλάξει την υπάρχουσα ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο προς όφελος της «ελληνοκυπριακής διοίκησης» και της Ελλάδας, εξαλείφει την πιθανότητα διαλόγου που απαιτείται για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος σταθερότητας στην περιοχή, αναφέρει το «υπεξ» προσθέτοντας ότι τα λόμπι της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη Ελλάδας συμβάλλουν στην πολιτική υπέρ της Κύπρου από τις ΗΠΑ.

Τέλος γίνεται αναφορά στην «αποφασιστικότητα» της τ/κ πλευράς για εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας με την Τουρκία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων