24/07/2019 24/07/2019 Σημαντική συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους είχε το απόγευμα,ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης παρουσία και του  υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη. «Λάβαμε την ευλογία τους και ξεκινήσαμε  συνεργασία, διότι ασφαλώς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν και των εντολών του πρωθυπουργού, δεν θα μπορούσε να αδιαφορεί για το...
24 Ιουλίου, 2019 - 18:38
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2019 - 20:05

Στρατηγικής σημασίας συνάντηση Υπουργού Ανάπτυξης και εκπροσώπων Ιεράς κοινότητας Αγίου Όρους για το μεγαλύτερο σύμβολο της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Στρατηγικής σημασίας συνάντηση Υπουργού Ανάπτυξης  και εκπροσώπων Ιεράς κοινότητας Αγίου Όρους για το μεγαλύτερο σύμβολο της Ορθοδοξίας

Σημαντική συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους είχε το απόγευμα,ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης παρουσία και του  υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη.

«Λάβαμε την ευλογία τους και ξεκινήσαμε  συνεργασία, διότι ασφαλώς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν και των εντολών του πρωθυπουργού, δεν θα μπορούσε να αδιαφορεί για το μεγαλύτερο σύμβολο της Ορθοδοξίας που υπάρχει στην πατρίδα μας» δήλωσε ο υπουργός κι έδωσε αμέσως το στίγμα της διάθεσης της κυβέρνησης και του υπουργείου του για την συνεργασία με το Άγιο Όρος σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη.

Είναι γεγονός ότι το υπουργείο εγκαινιάζει μία σταθερή επικοινωνία με την Ιερά Επιστασία, όχι ότι πριν δεν υπήρχε αλλά φαίνεται ότι αυτή η κυβέρνηση το δηλώνει χωρίς αναστολές,  δια στόματος κυρίου Γεωργιάδη:

«Για να δούμε πως και εμείς, ως κυβέρνηση, θα βοηθήσουμε, όπως έκαναν στο παρελθόν και άλλες κυβερνήσεις, ώστε το Άγιο Όρος να προχωρήσει και να συνεχίσει την υπέρλαμπρη πορεία του» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Εκπρόσωπος της Ιεράς Κοινότητας σημείωσε ότι αισθάνονται  μεγάλη χαρά και μεγάλο ενθουσιασμό. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αφήσει αιχμές λέγοντας ότι  όταν περάσουν τα 7 χρόνια των ισχνών αγελάδων και έρθει η αλλαγή, δεν μπορεί κανείς να βλέπει να ανατέλλει άλλος ήλιος και να πνέει άλλος αέρας στην πατρίδα μας και αυτό να τον αφήνει ασυγκίνητο.

Τόνισε μάλιστα ότι “Προσωπικά εγώ, αλλά και όλο το Άγιον Όρος, αισθανόμαστε μεγάλη υποχρέωση να συγχαρούμε τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, διότι μας κάνει να αισθανόμαστε ότι κατ’ αρχάς έχουμε πρωθυπουργό. Μεγάλη υπόθεση. Και να αισθανόμαστε ότι κατοικούμε σε κράτος ευνομούμενο.”

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι από την αρχή της διακυβερνήσεως έκανε περισσότερα από αυτά που είπε  προεκλογικά. Είδαμε για πρώτη φορά να γίνονται πράγματα, τα οποία δεν είχαν εξαγγελθεί προεκλογικά. Δηλαδή, μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Αυτό μας δίνει ελπίδα, ότι θα ανατείλει κάτι καλύτερο για τη χώρα μας, για την πατρίδα μας.  Και επειδή το Άγιον Όρος όλους αυτούς τους αιώνες προσεύχεται για το λαό του Θεού που τόσο δύσκολα πέρασε τα τελευταία χρόνια, τώρα βλέπει με μεγάλη αισιοδοξία την ελπίδα και ότι ανέτειλε κάτι καλύτερο για τον λαό. Αφού ανέτειλε κάτι καλύτερο για τον λαό, ανέτειλε και για το Άγιο Όρος, γιατί όλη η δύναμη του Αγίου Όρους είναι στο Θεό και στον λαό του Θεού».

Η συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους του Αγίου Όρους, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, θα επαναληφθεί σύντομα αν χρειαστεί αφού υπάρχει όπως λένε τα στελέχη του υπουργείου επιτακτική ανάγκη για στήριξη κι ενίσχυση της Αθωνικής Πολιτείας.

Το υπουργείο Ανάπτυξης είναι γεγονός ότι έπαιζε και θα παίξει μεγάλο ρόλο στην παραπέρα εξελικτική πορεία των έργων του Αγίου Όρους και από ότι φαίνεται θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών του απέναντι στο λίκνο της Ορθοδοξίας

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων