01/02/2019 01/02/2019 Πυρετώδεις προετοιμασίες γίνονται αυτές τις ημέρες στο Κίεβο προκειμένου να είναι όλα έτοιμα την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, οπότε θα τελεσθεί η ενθρόνιση του Νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτου κ. Επιφάνιου στον ιστορικό ναό Της Του Θεού Σοφίας. Η ενθρόνιση του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, λίγο μετά την χορήγηση του Τόμου...
01 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:23

Αντίστροφη μέτρηση για την ενθρόνιση του Μητρ. Επιφάνιου

Διαδώστε:
Αντίστροφη μέτρηση για την ενθρόνιση του Μητρ. Επιφάνιου

Πυρετώδεις προετοιμασίες γίνονται αυτές τις ημέρες στο Κίεβο προκειμένου να είναι όλα έτοιμα την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, οπότε θα τελεσθεί η ενθρόνιση του Νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτου κ. Επιφάνιου στον ιστορικό ναό Της Του Θεού Σοφίας.

Η ενθρόνιση του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, λίγο μετά την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο συμπτίπτει χρονικά με τους επετειακούς εορτασμούς για τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.
Με ενδιαφέρον αναμένεται να διαφανεί ποιοί και πόσοι εκπρόσωποι από τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες θα παραβρεθούν στην Ουκρανία για την τελετή.

Η παρουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ο Παναγιώτος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, κατέληξε σε μια τετραμελή αποστολή η οποία αποτελείται από δύο Ιεράρχες και δύο Ηγουμένους από το Άγιο Όρος. Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γαλλίας κ.Εμμανουήλ, και Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος καθώς επίσης και οι Καθηγούμενοι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ και της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλέξιος θα παραβρεθούν στην ενθρόνιση ως επίσημοι απεσταλμένοι του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου.

Οι Ιεράρχες και οι καθηγούμενοι επιλέχθηκαν προσωπικά από τον Παναγιώτατο, για την ιστορική ενθρόνιση ενώ θα πρέπει να τονισθεί ότι η επιλογή των Ηγουμένων δεν ήταν επιλογή των Μονών του Αγίου Όρους, ούτε εστάλησαν από την Ιερά Κοινότητα ως εκπρόσωποι αυτής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων