25/01/2020 25/01/2020 Με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών, απαλλάχθηκε των κατηγοριών η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Μετά από μία πολύχρονη δικαστική ταλαιπωρία για τον Μητροπολίτη κ. Κοσμά, η υπόθεση είχε αίσια έκβαση και η απόφαση έρχεται να δικαιώσει τον Σεβασμιώτατο, αλλά και εν γένει την εν λόγω Ιερά Μητρόπολη που είχε εκδώσει άλλωστε στο παρελθόν δελτίο τύπου, με το...
25 Ιανουαρίου, 2020 - 14:38
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2020 - 17:43

Απαλλάχθηκε των κατηγοριών η Μητρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Διαδώστε:
Απαλλάχθηκε των κατηγοριών η Μητρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών, απαλλάχθηκε των κατηγοριών η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Μετά από μία πολύχρονη δικαστική ταλαιπωρία για τον Μητροπολίτη κ. Κοσμά, η υπόθεση είχε αίσια έκβαση και η απόφαση έρχεται να δικαιώσει τον Σεβασμιώτατο, αλλά και εν γένει την εν λόγω Ιερά Μητρόπολη που είχε εκδώσει άλλωστε στο παρελθόν δελτίο τύπου, με το οποίο ανέφερε ότι δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό και μάλιστα τόνιζε χαρακτηριστικά: “καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται” , για να φθάσουμε στο σήμερα όπου και απαλλάχθηκε των κατηγοριών.

“Η πολύχρονη δικαστική ταλαιπωρία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμά, είχε αίσια έκβαση. Στο προσφάτως δημοσιευθέν Βούλευμά του με ένα εκτενέστατο και άκρως εμπεριστατωμένο σκεπτικό, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου αποφάνθηκε ότι δεν πρέπει να γίνει καμία απολύτως κατηγορία σε βάρος τού Μητροπολίτη αναφορικά με τις πολλαπλές καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί εναντίον του και οδήγησαν, αρχικά, στην άσκηση ποινικής Δίωξης, σε βαθμό κακουργήματος.

Από την πρώτη στιγμή, ο σεμνός Ιεράρχης, είχε επιλέξει τον δρόμο της σιωπής χωρίς εντάσεις και κινήσεις εντυπωσιασμού, επιδεικνύοντας υπομονή και δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για μία μεγάλη, πρωτίστως ηθική δικαίωση, για τον Μητροπολίτη μας, η πνευματική πορεία του οποίου είναι αδιαμφισβήτητη και γνωστή σε όλους. Το αποτέλεσμα δε, έχει εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο για την εικόνα της Εκκλησίας, η οποία, συχνά, βάλλεται με ποικίλες δικαιολογίες και αφορμές” δήλωσε χαρακτηριστικά για την εν λόγω υπόθεση ο πολιτευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Αιτωλ/νίας, Γ. Ι. Βασιλείου (κάτω φώτο).

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων