23/11/2021 24/11/2021 Με ένα μακροσκελές μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο γνωστός ηθοποιός και πρωταγωνιστής της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού» Άρης Σερβετάλης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» στο θέατρο «Κιβωτός», δίνοντας παράλληλα και μια έμμεση δημόσια απάντηση σε εκείνους που αντέδρασαν σε αυτή την απόφαση. Αναλυτικά, ο Άρης...
23 Νοεμβρίου, 2021 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2021 - 1:08

Απάντηση του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη για τον σάλο των αντιδράσεων

Διαδώστε:
Απάντηση του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη για τον σάλο των αντιδράσεων

Με ένα μακροσκελές μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο γνωστός ηθοποιός και πρωταγωνιστής της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού» Άρης Σερβετάλης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» στο θέατρο «Κιβωτός», δίνοντας παράλληλα και μια έμμεση δημόσια απάντηση σε εκείνους που αντέδρασαν σε αυτή την απόφαση.

Αναλυτικά, ο Άρης Σερβετάλης με σημερινή ανάρτηση (23/11) του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής:

«Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό των ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα. Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση. Πρότεινα την αντικατάσταση μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη του νέου μέλους. Δεν θεωρήθηκε πως είναι σωστό να γίνει αντικατάσταση ούτε επίσης να γίνει νέο έργο με τον υπάρχοντα θίασο, διότι όπως είπαν δεν πίστευαν πως θα γίνει υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για να εισέλθει κάποιος στο θέατρο.

Τον Σεπτέμβριο η παραγωγός εταιρεία αποφάσισε να χαρακτηριστεί το θέατρο μεικτός χώρος, δείχνοντας σεβασμό στις θέσεις μου. Ακολούθησε συνάντηση με τον θίασο όπου το ανακοίνωσε σε όλους, και προς τιμήν της παραγωγού εταιρίας, χωρίς να υπάρξει μείωση των αποδοχών. Πορευτήκαμε με αυτήν την κοινή παραδοχή για έναν μήνα.

Με τα νέα μέτρα και την απαγόρευση της εισόδου στα θέατρα σε μη εμβολιασμένους πολίτες, ανακοίνωσα στην παραγωγό εταιρεία και τον καλλιτεχνικό διευθυντή και σκηνοθέτη πως αποχωρώ από την παράσταση.

Για το γεγονός πως οι συνάδελφοι μου μένουν άνεργοι θεωρώ πως είναι ευθύνη της παραγωγού εταιρείας καθώς μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή γνώριζαν την τοποθέτησή μου μήνες πριν και συναποφάσισαν να συνεχιστεί η παράσταση ρισκάροντας.

Όταν η πολιτεία απαγορεύει σε μια μερίδα των πολιτών να εισέλθει σε έναν χώρο για να παρακολουθήσει μία παράσταση, δεν έχω άλλη επιλογή από το να σεβαστώ την απόφαση αυτή και να αποχωρήσω, η αξία της μη διάκρισης των ανθρώπων είναι πέρα και πάνω από όλα. Ζητώ συγγνώμη σε όλους τους συντελεστές αν η απόφαση μου τους στεναχώρησε. Αδυνατώ να μετέχω σε ένα «πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων.

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας. Ένα πρόσωπο μοναδικό, ξεχωριστό. Είμαστε μία κοινωνία προσώπων, όχι αγέλη που διαχωρίζεται σε εμβολιασμένους και μη.

Εύχομαι να μας δώσει ο Θεός την δύναμη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Καλά Χριστούγεννα».

Δείτε την ανάρτηση του ηθοποιού:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οχετός κατά Σερβετάλη: «Χριστιανοταλιμπάν» και ειρωνικά «Άγιος Νεκτάριος»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων