28/05/2020 28/05/2020 Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα πως αύριο βράδυ, 29 Μαΐου, στο πλαίσιο της τελετής για την Άλωση, που διοργανώνει το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το Κοράνι και θα γίνει προσευχή στην Αγία Σοφία. Ο Τούρκος πρόεδρος προέβη στην δήλωση αυτή σε σημερινό του διάγγελμα, ανακοινώνοντας παράλληλα χαλάρωση...
28 Μαΐου, 2020 - 21:12
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2020 - 21:17

Απειλές Ερντογάν για προσευχή στην Αγιά Σοφιά

Διαδώστε:
Απειλές Ερντογάν για προσευχή στην Αγιά Σοφιά

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα πως αύριο βράδυ, 29 Μαΐου, στο πλαίσιο της τελετής για την Άλωση, που διοργανώνει το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το Κοράνι και θα γίνει προσευχή στην Αγία Σοφία.

Ο Τούρκος πρόεδρος προέβη στην δήλωση αυτή σε σημερινό του διάγγελμα, ανακοινώνοντας παράλληλα χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, είχε αναφέρει πριν δύο ημέρες ότι προγραμματιζόταν να κάνει την πρώτη προσευχή στην πλατεία ανάμεσα στην Αγιά Σοφιά και το Μπλε Τζαμί, όμως άλλαξε το πρόγραμμά του και τελικά ανακοίνωσε πως θα τελέσει την προσευχή στο τέμενος Φάτιχ στην Κωνσταντινούπολη, κάτι που φαίνεται τώρα να ανατρέπεται μετά τις δηλώσεις Ερντογάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων