23/03/2023 24/03/2023 Απεβίωσε το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαρτίου 2023 σε ηλικία 93 ετών η Χρυσταλλού Αυξεντίου-Σουρουλλά, η μοναδική αδελφή του Ήρωα και υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου. Η εκλιπούσα, η οποία ήταν τρία χρόνια μικρότερή του σταυραετού του Μαχαιρά, διέμενε στο Καλό Χωριό Λάρνακας, μετά τον ξεριζωμό της από τη Λύση. Διαβάστε τις λεπτομέρειες για την Εξόδιο...
23 Μαρτίου, 2023 - 17:56
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2023 - 1:51

Απεβίωσε η αδελφή του Ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, Χρυσταλλού

Διαδώστε:
Απεβίωσε η αδελφή του Ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, Χρυσταλλού

Απεβίωσε το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαρτίου 2023 σε ηλικία 93 ετών η Χρυσταλλού Αυξεντίου-Σουρουλλά, η μοναδική αδελφή του Ήρωα και υπαρχηγού της ΕΟΚΑΓρηγόρη Αυξεντίου.

Η εκλιπούσα, η οποία ήταν τρία χρόνια μικρότερή του σταυραετού του Μαχαιρά, διέμενε στο Καλό Χωριό Λάρνακας, μετά τον ξεριζωμό της από τη Λύση.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες για την Εξόδιο Ακολουθία της εκλιπούσας.

Την είδηση ανακοίνωσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πολιτικός, Δήμαρχος της κατεχόμενης Λύσης και δημοσιογράφος, Ανδρέας Καουρής.

Με αφορμή την πρόσφατη 66η επέτειο του μαρτυρικού θανάτου του Γρηγόρη Αυξεντίου (σ.σ. 3 Μαρτίου του 1957), ο Ανδρέας Καουρής είχε μιλήσει στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr) για τον αγώνα και την ηρωική μορφή του σταυραετού του Μαχαιρά. Ακούστε τα όσα είχε αναφέρει στην τηλεφωνική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον δημοσιογράφο του ope.gr, Αντώνη Μακατούνη:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων