29/01/2019 29/01/2019 Ιερέας που κατάφερε να αποδράσει από την αιχμαλωσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στον Ντονμπάς ανακοίνωσε ότι προσχωρεί πλέον στη αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Όπως μεταδίδει το ουκρανικό TSN ο Ιερέας αφού βασανίστηκε κατάφερε να αποδράσει και να μεταβεί σε εδάφη που ελέγχονται από την επίσημη ουκρανική κυβέρνηση. Αυτή  τη στιγμή εκτελεί τα ιερατικά καθήκοντά...
29 Ιανουαρίου, 2019 - 10:07
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2019 - 10:08

Από αιχμάλωτος των Ρώσων στην αυτοκέφαλη Εκκλησία

Διαδώστε:
Από αιχμάλωτος των Ρώσων στην αυτοκέφαλη Εκκλησία

Ιερέας που κατάφερε να αποδράσει από την αιχμαλωσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στον Ντονμπάς ανακοίνωσε ότι προσχωρεί πλέον στη αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Όπως μεταδίδει το ουκρανικό TSN ο Ιερέας αφού βασανίστηκε κατάφερε να αποδράσει και να μεταβεί σε εδάφη που ελέγχονται από την επίσημη ουκρανική κυβέρνηση. Αυτή  τη στιγμή εκτελεί τα ιερατικά καθήκοντά του σε ένα υπόγειο μια πενταώροφης πολυκατοικίας και μεγάλο του όνειρο είναι να χτίσει έναν ναό για τη ενορία του στην πόλη Μπακμούτ, στην επαρχία του Ντονέσκ στην Ανατολική Ουκρανία.

 

Ο Πόλεμος στο Ντονμπάς (ονομάζεται επίσης Πόλεμος στην Ανατολική Ουκρανία) είναι μια ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας. Από τις αρχές Μαρτίου του 2014, διαδηλώσεις των φιλορωσικών και αντικυβερνητικών ομάδων πραγματοποιήθηκαν στις περιφέρειες (όμπλαστ) του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ της Ουκρανίας, που συνήθως ονομάζεται «Ντονμπάς», στον απόηχο της ουκρανικής επανάστασης του 2014 και του κινήματος Γιουρομαϊντάν. Αυτές οι διαδηλώσεις, τις οποίες ακολούθησε η προσάρτηση της Κριμαίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία, και οι οποίες αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης ομάδας ταυτόχρονων φιλορωσικών διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη νότια και ανατολική Ουκρανία, κλιμακώθηκε σε ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των αποσχιστικών δυνάμεων των αυτοανακηρυχθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ καθώς και της ουκρανικής κυβέρνησης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων