04/04/2020 04/04/2020 Η ακολουθία του Ακαθίστου ύμνου στην Αργολίδα έγινε από αυτοσχέδιο στούντιο Ιερέως στη Νέα Κίο Αργολίδας, Παρασκευή 3 Απριλίου 2020. Δύο Ιερείς από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, πατέρας και γιος, τέλεσαν την Ακολουθία του Ακάθιστου ύμνου από στούντιο που δημιούργησαν οι ίδιοι μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Κίο Αργολίδας. Πρόκειται για τους Ιερείς πρωτοπρεσβύτερο...
04 Απριλίου, 2020 - 12:40
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2020 - 12:39

Από αυτοσχέδιο στούντιο η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Αργολίδα!

Διαδώστε:
Από αυτοσχέδιο στούντιο η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Αργολίδα!

Η ακολουθία του Ακαθίστου ύμνου στην Αργολίδα έγινε από αυτοσχέδιο στούντιο Ιερέως στη Νέα Κίο Αργολίδας, Παρασκευή 3 Απριλίου 2020. Δύο Ιερείς από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, πατέρας και γιος, τέλεσαν την Ακολουθία του Ακάθιστου ύμνου από στούντιο που δημιούργησαν οι ίδιοι μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Κίο Αργολίδας.

Πρόκειται για τους Ιερείς πρωτοπρεσβύτερο π. Δημοσθένη Γάτσιο και π. Ηλία Γάτσιο, εφημέριοι και οι δύο στους Ιερούς ναούς Αγίας Ειρήνης και Θεομάνας Νέας Κίου, μιας προσφυγικής κωμόπολης με όλους τους κατοίκους να έχουν καταγωγή από την Κίο της Μικράς Ασίας απόγονοι προσφύγων και οι ίδιοι.

Ακάθιστος ύμνος επικράτησε να λέγεται ένας ύμνος «Κοντάκιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την όρθια στάση, που τηρούσαν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας του. Πατέρας και γιος λάτρεις της τεχνολογίας, μετά από την καθολική απαγόρευση της Κυβέρνησης τελέσεων των Ιερών ακολουθιών και μυστηρίων στους Ιερούς ναούς, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία και μέσα από ένα στούντιο ηχοληψίας που έφτιαξαν στο σπίτι που μένουν στη Νέα Κίο, μεταδίδουν τον εσπερινό και τις παρακλήσεις μέσω Ιντερνέτ στους ακροατές τους.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων