18/12/2020 18/12/2020 Την επιβολή ενός τρίτου “σκληρού lockdown” στην Αυστρία από τις 26 Δεκεμβρίου, αλλά, ταυτόχρονα, την πραγματοποίηση των γιορτών των Χριστουγέννων, όπως προβλεπόταν στους έως τώρα κανονισμούς, ανακοίνωσε απόψε σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς. Στις 24 και 25 Δεκεμβρίου θα ισχύσουν οι χαλαρώσεις που είχαν ανακοινωθεί...
18 Δεκεμβρίου, 2020 - 22:07
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2020 - 22:14

Από τις 26 Δεκεμβρίου τρίτο lockdown στην Αυστρία

Διαδώστε:
Από τις 26 Δεκεμβρίου τρίτο lockdown στην Αυστρία

Την επιβολή ενός τρίτου “σκληρού lockdown” στην Αυστρία από τις 26 Δεκεμβρίου, αλλά, ταυτόχρονα, την πραγματοποίηση των γιορτών των Χριστουγέννων, όπως προβλεπόταν στους έως τώρα κανονισμούς, ανακοίνωσε απόψε σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Στις 24 και 25 Δεκεμβρίου θα ισχύσουν οι χαλαρώσεις που είχαν ανακοινωθεί ήδη την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, ο καγκελάριος προειδοποίησε πως οι συναντήσεις θα πρέπει να κρατηθούν στο κατώτερο δυνατό επίπεδο συμμετοχής προσώπων, ενώ από τις 26 του μήνα τα μέτρα θα σκληρύνουν εκ νέου.

Το νέο “σκληρό lockdown” προβλέπει περιορισμούς εξόδου καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, ενώ κλειστά θα παραμείνουν μέχρι την 17η Ιανουαρίου το λιανεμπόριο, η εστίαση, τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια κ.α.), με τα σχολεία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να λειτουργούν με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης επίσης μέχρι την 17η Ιανουαρίου.

Τι ισχύει σήμερα στην Αυστρία για τους ναούς

Αναφορικά με την λειτουργία των ναών υπενθυμίζεται πως από τις 7 Δεκεμβρίου επιτρέπεται η παρουσία των πιστών στους ναούς. Για το σκοπό αυτό μάλιστα η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, είχε ανακοινώσει τις παρακάτω οδηγίες για την παρακολούθηση των Ιερών Ακολουθιών:

– Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται και πάλι με την παρουσία των πιστών, μετά από σχετική συνεννόηση με τη Γραμματεία της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας η των Ιερέων των ενοριών.

– Καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο χώρο του Ναού είναι υποχρεωτικό το προστατευτικό κάλυμμα μύτης και στόματος.

– Οι παριστάμενοι εντός του Ναού θα τηρούν μεταξύ τους απόσταση 1,5 μ. εκτός αν πρόκειται για πρόσωπα που συγκατοικούν.

– Απολυμαντικό υγρό τίθεται στη διάθεση των εισερχομένων.

– Εξακολουθεί να μην είναι δυνατή η συμμετοχή χορωδίας ψαλτών η πιστών.

– Αναβάλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων και άλλων μη υποχρεωτικών Ιερών Τελετών.

– Παράλληλες κοινωνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες όπως π.χ. εκδρομές και κέρασμα, δεν πραγματοποιούνται.

– Η Εκκλησία θα συνεχίσει να προσεύχεται υπέρ υγείας και σωτηρίας των ασθενών και των παραμενόντων κατ΄οίκον για λόγους υγείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων