02/02/2021 02/02/2021 Χαιρετισμό στη διαδικτυακή κοπή βασιλόπιτας των Νέων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και των Εθελοντών για την Κωνσταντινούπολη, απηύθυνε ο γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών / Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών – ΟιΟμΚω, κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης...
02 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2021 - 15:51

“Αποδείξατε την αγάπη σας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο”

Διαδώστε:
“Αποδείξατε την αγάπη σας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο”

Χαιρετισμό στη διαδικτυακή κοπή βασιλόπιτας των Νέων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και των Εθελοντών για την Κωνσταντινούπολη, απηύθυνε ο γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών / Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών – ΟιΟμΚω, κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων κ. Αντώνιος Παριζιάνος, αλλά και ο π. Γεώργιος, ως εκπρόσωπος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς και μεγάλος αριθμός Κωνσταντινουπολιτών από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αγγλία, την Ελβετία και, φυσικά, την Κωνσταντινούπολη.

Στην ομιλία του ο κ. Χρυσουλάκης τόνισε πως «η χρονιά που έφυγε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για όλο τον κόσμο και φυσικά και για την πατρίδα μας. Η πανδημία του κορωνοϊού τραυμάτισε βαθιά τις κοινωνίες. Όμως εσείς, παρά τις δυσκολίες, συνεχίσατε με δυναμισμό, αυταπάρνηση και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης τις εθελοντικές δράσεις σας. Αποδείξατε εμπράκτως την αγάπη σας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τον ελληνισμό της Πόλης, τις ρίζες σας. Αξίζετε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια, τόσο εσείς οι νέοι εθελοντές της Ομοσπονδίας, όσο και εσείς, Πρόεδρε και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για τη συνεχή σας φροντίδα και αλληλεγγύη στους ομογενείς μας που ζουν στην Κωνσταντινούπολη, για τη συμπαράσταση και υποστήριξη προς το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, καθώς και για τη συστηματική μελέτη και ανάδειξη της ιστορίας των Κωνσταντινουπολιτών».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων