27/07/2020 27/07/2020 Και πάλι χαρμόσυνα νέα, σε πείσμα των καιρών, για την εκατόχρονη Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας “Έχουμε κατ’ επανάληψιν γράψει ότι πληθώρα αποφοίτων μας υπηρετούν αξίως την Εκκλησία του Χριστού, την ελληνική κοινωνία, τον κόσμο από ποικίλες θέσεις και μετερίζια. Και του λόγου μας το αληθές επιβεβαιώνεται τακτικότατα, χωρίς να χρειάζεται να μεριμνήσουμε εμείς. Η Εκκλησιαστική Σχολή...
27 Ιουλίου, 2020 - 12:40
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2020 - 12:57

Απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας ο νέος Κοσμήτορας της Θεολογικής ΕΚΠΑ

Διαδώστε:
Απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας ο νέος Κοσμήτορας της Θεολογικής ΕΚΠΑ

Και πάλι χαρμόσυνα νέα, σε πείσμα των καιρών, για την εκατόχρονη Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας

“Έχουμε κατ’ επανάληψιν γράψει ότι πληθώρα αποφοίτων μας υπηρετούν αξίως την Εκκλησία του Χριστού, την ελληνική κοινωνία, τον κόσμο από ποικίλες θέσεις και μετερίζια. Και του λόγου μας το αληθές επιβεβαιώνεται τακτικότατα, χωρίς να χρειάζεται να μεριμνήσουμε εμείς. Η Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας που αντιστέκεται, η Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας που επιμένει, τουλάχιστον για όσους θέλουν να δουν”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ιστορική Σχολή με την μεγάλη προσφορά στην Εκκλησία και την Πατρίδα.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: “Με μεγάλη χαρά διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Φθιώτιδος ότι ο συμπατριώτης μας κ. Χρήστος Καραγιάννης, τον οποίο δέχθηκε το Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος στο επισκοπείο, εξελέγη Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτό το οποίο δεν έγινε ευρέως γνωστό είναι ότι ο κ. Καραγιάννης αποτελεί ακόμη ένα από τα αναστήματα τα οποία έχει αναδείξει η Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, η «τροφός Σχολή», όπως την αποκαλούν οι απόφοιτοί της, η «μάνα», όπως την αποκαλούσε ο μακαριστός π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης. Ο κ. Χρήστος Καραγιάννης, εδώ και δεκαπέντε χρόνια, μετά από θεολογικές σπουδές στην Ελλάδα, μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία και διακονία στον Κλάδο Εκδόσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, διδάσκει στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ, για να φθάσει σήμερα στην προαναφερθείσα τιμητική εκλογή του. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν ξεχνά ποτέ τις καταβολές του, ότι δεν ξεχνά ποτέ το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας το οποίο τιμά με την πορεία του στον χώρο της Εκπαίδευσης”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: 

“Ευχόμαστε από καρδιάς στον νεοεκλεγέντα Κοσμήτορα, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας, καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων