07/08/2021 07/08/2021 Εμπνευσμένο από τους στίχους του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, και αποτυπωμένο όπως το φαντάστηκε ο ζωγράφος Νικόλαος Γύζης, αποκαλύφθηκε το άγαλμα της Δόξας των Ψαρών στους πρόποδες της Μαύρης Ράχης. Το επιβλητικό άγαλμα ύψους 4 μέτρων, δωρεά του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, φιλοτέχνησε ο σπουδαίος γλύπτης Νίκος Γεωργίου, ενώ η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου έγινε...
07 Αυγούστου, 2021 - 12:40
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2021 - 21:49

Αποκαλύφθηκε το άγαλμα της Δόξας των Ψαρών στη Μαύρη Ράχη

Διαδώστε:
Αποκαλύφθηκε το άγαλμα της Δόξας των Ψαρών στη Μαύρη Ράχη

Εμπνευσμένο από τους στίχους του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, και αποτυπωμένο όπως το φαντάστηκε ο ζωγράφος Νικόλαος Γύζης, αποκαλύφθηκε το άγαλμα της Δόξας των Ψαρών στους πρόποδες της Μαύρης Ράχης.

Το επιβλητικό άγαλμα ύψους 4 μέτρων, δωρεά του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, φιλοτέχνησε ο σπουδαίος γλύπτης Νίκος Γεωργίου, ενώ η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου έγινε από τον Αρχιτέκτωνα Μηχανικό Μανώλη Βουρνού.

200 χρόνια μετά την Ελληνική επανάσταση τα Ηρωϊκά Ψαρά απέκτησαν τη δική τους Δόξα η οποία “φτερουγίζει” στη Μαύρη ράχη, πάνω στο χώμα που είναι σπαρμένο με οστά των Ηρώων μας.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 σε μία λαμπρή τελετή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων