24/08/2020 24/08/2020 Στο χωριό Μίκρα των Αγράφων πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα Αποκαλυπτήρια της προτομής του Εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, την οποία φιλοτέχνησε ο Τήνιος μαΐστωρ της γλυπτικής κ. Πραξιτέλης Τζανουλίνος με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καρπενησίου κ. Γεωργίου, Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και Φθιώτιδος κ. Συμεών.  Ακόμα συμμετείχαν οι Εφημέριοι της περιοχής, ο Βουλευτή Ευρυτανίας κ....
24 Αυγούστου, 2020 - 19:41
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2020 - 19:40

Αποκαλυπτήρια προτομής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Άγραφα

Διαδώστε:
Αποκαλυπτήρια προτομής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Άγραφα

Στο χωριό Μίκρα των Αγράφων πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα Αποκαλυπτήρια της προτομής του Εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, την οποία φιλοτέχνησε ο Τήνιος μαΐστωρ της γλυπτικής κ. Πραξιτέλης Τζανουλίνος με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καρπενησίου κ. Γεωργίου, Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και Φθιώτιδος κ. Συμεών. 

Ακόμα συμμετείχαν οι Εφημέριοι της περιοχής, ο Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κοντογιώργος, ο Αντιπεριφεριάρχης Ευρυτανίας κ. Αρης Τασιού, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλ. Καρδαμπίκης και πλήθους κατοίκων των Αγράφων. Την προτομή χορήγησε ο εκ του χωρίου Μίκρα των Αγράφων καταγόμενος φιλογενής επιχειρηματίας κ. Νικόλαος Χόντος και την οποία έστησε πλησίον πλινθόκτιστου Παρεκκλησίου του Αγίου, ωσαύτως ανεγερθέντα υπ’ αυτού, όπου προηγουμένως είχε τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος συνεχάρη τον κ. Νικόλαο Χόντο για την εθνικής και θρησκευτικής σημασίας πρωτοβουλία του, τονίζοντας ότι ο μεν Άγιος Κοσμάς μας υπενθυμίζει το χρέος μας προς την πατρίδα και την Εκκλησία, ο δε κ. Χόντος, την ευθύνη μας να μεταλαμπαδεύσουμε τις παραδόσεις των προγόνων μας στα παιδιά μας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη ωσαύτως τον κ. Χόντο και τον ευχαρίστησε για τη φιλανθρωπική δράση του και την προσφορά του στο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Βουλευτής κ. Κοντογιώργος συνεχάρη με τη σειρά του τον κ. Χόντο για την αξιομίμητη πρωτοβουλία του και εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του, διότι ο ευπατρίδης Επιχειρηματίας κ. Χόντος δεν λησμονεί τον τόπο της καταγωγής του.

Με το ίδιο πνεύμα ομίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας και ο Δήμαρχος Αγράφων.

Ο κ. Νικόλαος Χόντος στην περιεκτική προσλαλιά του αναφέρθηκε στην προσφορά του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Εκκλησία, το Γένος και την Παιδεία, υπογράμμισε την αγάπη του Αγίου στην Ευρυτανία και ιδιαίτερα στα Άγραφα, και ανεμνήσθη της προφητείας του «Ω, ευλογημένα βουνά, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θα σώσετε όταν έρθουν τα χαλεπά χρόνια», ενώ ευχαρίστησε τη σύζυγό του Γεωργία για τη συνοδοιπορία της στη ζωή του! Ακολούθως, εγένοντο τα αποκαλυπτήρια της προτομής από τους Αρχιερείς και το φιλάγιο ζεύγος Νικολάου και Γεωργίας Χόντου, υπό τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των παρισταμένων.

Η εκδήλωση επελέγη από τον Εθνικό Ύμνο, ο οποίος εν ενί στόματι εψάλη από όλους και αντήχησε στις απόρθητες βουνοκορφές των Αγράφων.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων