04/07/2022 04/07/2022 Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε χθες, Κυριακή 3 Ιουλίου, τα αποκαλυπτήρια προτομής του Συνταγματάρχη (Τεχνικού) Γρηγορίου Ραχωβίτσα, μαζί με τα δύο αδέλφια του Ήρωα, Γεώργιο και Δημήτριο Ραχωβίτσα, σε τελετή που διοργάνωσε ο Δήμος Μουζακίου, στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ακακίου. Στην εκδήλωση την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας Ο...
04 Ιουλίου, 2022 - 12:21
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2022 - 12:24

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα Συνταγματάρχη Γρηγορίου Ραχωβίτσα

Διαδώστε:
Αποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα Συνταγματάρχη Γρηγορίου Ραχωβίτσα

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε χθες, Κυριακή 3 Ιουλίου, τα αποκαλυπτήρια προτομής του Συνταγματάρχη (Τεχνικού) Γρηγορίου Ραχωβίτσα, μαζί με τα δύο αδέλφια του Ήρωα, Γεώργιο και Δημήτριο Ραχωβίτσα, σε τελετή που διοργάνωσε ο Δήμος Μουζακίου, στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ακακίου. Στην εκδήλωση την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας

Ο Συνταγματάρχης Γρηγόρης Ραχωβίτσας, ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, αγνοείται από τις 20 Ιουλίου 1974, ενώ συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά την τουρκική εισβολή, στην περιοχή του χωριού «ΒΑΒΥΛΑ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ», στην Κύπρο, μαχόμενος με αυταπάρνηση για τα ιδανικά και τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της κυριαρχίας.

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης παρευρέθηκαν συγγενείς του Ήρωα, οι Βουλευτές Καρδίτσας κ.κ. Γεώργιος Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Αντιπεριεφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ακακίου κ. Λάμπρος Αθανασίου, οι Διοικητές των τοπικών Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Φωτογραφίες: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων