07/04/2020 07/04/2020 Στο έργο αποκατάστασης της ιστορικής οικίας του Παύλου Μελά, αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. “Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέλαβε το καθήκον. Έχουμε υποσχεθεί ότι θα παραδώσουμε το σπίτι του Παύλου Μελά στις επόμενες γενεές, έτοιμο να μεταφέρει και να διδάξει αυταπάρνηση και προσφορά!”, αναφέρει. Το μοναδικό αυτό μνημείο περιήλθε στην...
07 Απριλίου, 2020 - 19:44
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2020 - 19:45

Αποκατάσταση «Οικίας Παύλου Μελά»

Διαδώστε:
Αποκατάσταση «Οικίας Παύλου Μελά»

Στο έργο αποκατάστασης της ιστορικής οικίας του Παύλου Μελά, αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

“Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέλαβε το καθήκον. Έχουμε υποσχεθεί ότι θα παραδώσουμε το σπίτι του Παύλου Μελά στις επόμενες γενεές, έτοιμο να μεταφέρει και να διδάξει αυταπάρνηση και προσφορά!”, αναφέρει.

Το μοναδικό αυτό μνημείο περιήλθε στην ιδιοκτησία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατόπιν δωρεάς της εγγονής του Παύλου Μελά κ. Ναταλίας Ιωαννίδου, η οποία διατηρεί τη μακρά παράδοση της οικογενείας της, για προσφορά και ανιδιοτελή αγάπη της προς την πατρίδα.

Η οικία του Παύλου Μελά ανεγέρθηκε το 1894 και χαρακτηρίζεται κλασικό δείγμα κατοικίας με εμφανείς επιρροές από την αγροτική αρχιτεκτονική. Στα περίπου 100 τετραγωνικά μέτρα του, ο Παύλος Μελάς έζησε με τη σύζυγό του Ναταλία, αδερφή του Ίωνα Δραγούμη, και τα δύο τους παιδιά, Μιχάλη και Ζωή ή Μίκη και Ζέζα.

105 χρόνια μετά τον θάνατο του Παύλου Μελά, το 2009, το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς χαρακτήρισε την κατοικία του Εθνικό Μνημείο. Την ίδια περίοδο, με υπουργό Πολιτισμού τον Αντώνη Σαμαρά, η οικία κηρύσσεται διατηρητέο νεότερο μνημείο και αποφασίζεται η άμεση εκτέλεση εργασιών στερέωσης, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευσή του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων