22/11/2023 22/11/2023 Το δρόμο της αποκατάστασης παίρνουν ο Ιερός Υπαπαντής του Κυρίου και ο Ιερός Αγίου Ανατολίου στο Δράγανο Λευκάδας, μαζί με αυτές του Αθανίου και του Κομηλιού. Ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες από τον Ανάδοχο της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και πλέον και οι 5 σεισμόπληκτες εκκλησίες της Νοτιοδυτικής Λευκάδας είναι πλήρως ώριμες για το επόμενο στάδιο της...
22 Νοεμβρίου, 2023 - 16:39
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2023 - 17:01

Αποκατάσταση σεισμόπληκτων εκκλησιών στο Δράγανο Λευκάδας

Διαδώστε:
Αποκατάσταση σεισμόπληκτων εκκλησιών στο Δράγανο Λευκάδας

Το δρόμο της αποκατάστασης παίρνουν ο Ιερός Υπαπαντής του Κυρίου και ο Ιερός Αγίου Ανατολίου στο Δράγανο Λευκάδας, μαζί με αυτές του Αθανίου και του Κομηλιού.

Ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες από τον Ανάδοχο της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και πλέον και οι 5 σεισμόπληκτες εκκλησίες της Νοτιοδυτικής Λευκάδας είναι πλήρως ώριμες για το επόμενο στάδιο της δημοπράτησης των κατασκευαστικών/επισκευαστικών εργασιών, για τις οποίες υπάρχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 1.100.000 ευρώ, μέσω του έργου «Στερέωση – Αποκατάσταση Τεσσάρων Εκκλησιών και Ανακατασκευής Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Αθανίου, στους οικισμούς Καμηλιού, Δραγάνου, Αθανίου».

Ανδρέας Κτενάς: «Η Υπαπαντή Κυρίου και ο Αγ. Ανατόλιος στο Δράγανο έτοιμες για αποκατάσταση» – Ώριμες μελετητικά και οι 5 σεισμόπληκτες εκκλησίες της Νοτιοδυτικής Λευκάδας

«Ο Ι.Ν. Υπαπαντής με το πανέμορφο λίθινο κωδωνοστάσιο και ο Ι.Ν. του Αγ. Ανατολίου στο Δράγανο, εκκλησίες οι οποίες πληγώθηκαν σοβαρά από τον τελευταίο μεγάλο σεισμό, πέραν της πολιτιστικής αξίας τους κατέχουν σημαντική θέση στη συνείδηση και την καρδιά των κατοίκων της περιοχής.

Οι ολοκληρωμένες μελέτες των 2 εκκλησιών του Δραγάνου έρχονται να προστεθούν στις μελέτες που ολοκληρώσαμε πρόσφατα για τις πληγείσες εκκλησίες του Αθανίου και του Κομηλιού. Εκπονήσαμε τις μελέτες και για τις 5 σεισμόπληκτες εκκλησίες της Νοτιοδυτικής Λευκάδας με εξαιρετική προσοχή στη διατήρηση των μορφολογικών και αρχιτεκτονικών στοιχείων τους, και με ιδιαίτερο σεβασμό στο περιβάλλον και το χαρακτήρα των ορεινών αυτών περιοχών της Λευκάδας.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί παραδίδουμε τις σεισμόπληκτες εκκλησίες του Αθανίου, του Δραγάνου και του Κομηλιού πλήρως ώριμες μελετητικά και με εξασφαλισμένο 1.100.000 ευρώ για τις κατασκευαστικές-οικοδομικές εργασίες. Ο δρόμος για την άμεση δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου, για το οποίο οι τοπικές κοινωνίες τις Νοτιοδυτικής Λευκάδας από το 2015 λάμβαναν μόνο υποσχέσεις, πλέον έχει ανοίξει διάπλατα», ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων