21/04/2020 21/04/2020 ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ σε ότι αφορά τα προληπτικά μέτρα που ορισμένοι συλλογίζονται να εισάγουν στους χώρους εργασίας ανά τον κόσμο, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη λήξη του πυρήνα της κρίσης της πανδημίας του κοροναϊού και τα οποία κατάφανερα παραβιάζουν θεμελιώδεις προσωπικές ελευθερίες. Το «βραχιόλι Covid» θα σε προειδοποιεί, όταν βρίσκεσαι 1,5 μέτρο απο...
21 Απριλίου, 2020 - 17:12
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2020 - 18:33

ΑΠΟΚΛEΙΣΤΙΚΟ – “Βραχιόλι 1,5 μέτρου” σε εργαζομένους

Διαδώστε:
ΑΠΟΚΛEΙΣΤΙΚΟ – “Βραχιόλι 1,5 μέτρου” σε εργαζομένους

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ σε ότι αφορά τα προληπτικά μέτρα που ορισμένοι συλλογίζονται να εισάγουν στους χώρους εργασίας ανά τον κόσμο, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη λήξη του πυρήνα της κρίσης της πανδημίας του κοροναϊού και τα οποία κατάφανερα παραβιάζουν θεμελιώδεις προσωπικές ελευθερίες.

Το «βραχιόλι Covid» θα σε προειδοποιεί, όταν βρίσκεσαι 1,5 μέτρο απο τον συνάδελφό σου

Ήδη, το λιμάνι της Αμβέρσας φαίνεται αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει ψηφιακά βραχιόλια, τα οποία θα φοριούνται καθημερινά από τους εργαζομένους, σε μία προσπάθεια να αποσοβηθεί η διάδοση του κοροναϊού κατά τις επιχειρήσεις logistics και όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της βαριάς βιομηχανίας εντός του λιμανιού. Το νέο «βραχιόλι Covid» στοχεύει στην ενίσχυση του στόχου για “social distancing”, της κοινωνικής και αναγκαστικής απόστασης κατά την απασχόληση, αφού κάθε φορά που οι εργαζόμενοι θα έρχονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, πρόκειται λαμβάνουν ένα προειδοποιητικό σήμα, το οποίο θα ηχεί απο τον καρπό του χεριού τους.

Εισάγοντας το “ψηφιακό βραχιόλι”, το λιμάνι της Αμβέρσας, αναμένεται να αποτελέσει μία από τις πρώτες επιχειρήσεις που θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία, η οποία αναπτύχθηκε από ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας. “Το απόρρητο των χρηστών είναι εγγυημένο καθώς το βραχιόλι δεν μεταβιβάζει ποτέ την τοποθεσία του υπαλλήλου ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες στον εργοδότη” ισχυρίζεται η ίδια η εταιρεία που το κατασκεύασε και το λανσάρει στην αγορά.

 

 

“ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ”

Ο CEO του Λιμανιού της Αμβέρσας Jacques Vandermeiren, δήλωσε: «Η καινοτομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ζωτικής σημασίας σε περιόδους κρίσης, όπως αυτές. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε το λιμάνι λειτουργικό και να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοί μας μπορούν να εργαστούν με ασφάλεια. Επομένως, βλέπουμε σπουδαίες προοπτικές σε αυτήν τη λύση και σύντομα θα ξεκινήσουμε δοκιμές με μια ομάδα χειριστών».

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΒΑΧΙΟΛΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ – “ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ 1,5 ΜΕΤΡΟΥ” 

Στο μεταξύ, ο CEO της ολλανδικής εταιρείας παραγωγής του ψηφιακού βραχιολιού, John Baekelmans, σχολιάζει: “Η νέα «οικονομία του 1,5 μέτρου» εξαρτάται από αξιόπιστα βοηθήματα. Καταβάλλουμε λοιπόν τεράστιες προσπάθειες για να μεταφέρουμε το τροποποιημένο βραχιόλι στη μαζική αγορά σε μεγάλες ποσότητες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συμβάλουμε στην ασφαλή επανεκκίνηση της οικονομίας. Υπάρχει ήδη μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον”.

 

Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

SOURCE: Porttechnology.org – Antwerp to use digital ‘COVID-19 bracelets’ in pandemic fight – By Port Technology International Team • 20 April 2020

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων