02/06/2021 02/06/2021 Συνάντηση θα έχουν το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”, η Τριμελής Επιτροπή που ορίστηκε απο τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για το θέμα του Νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης με τη Συνοδική Επιτροπή για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Τριμελής...
02 Ιουνίου, 2021 - 22:04
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2021 - 22:57

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κρίσιμες συναντήσεις για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση

Διαδώστε:
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κρίσιμες συναντήσεις για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση

Συνάντηση θα έχουν το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”, η Τριμελής Επιτροπή που ορίστηκε απο τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για το θέμα του Νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης με τη Συνοδική Επιτροπή για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Τριμελής Επιτροπή που ορίστηκε απο τη ΔΙΣ απαρτίζεται απο τους Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, Καθηγητή και Πρόεδρο της ΑΕΑ Θεσαλονίκης, και, Κεφαλλήνιας κ. Δημήτριο, Καθηγητή της ΑΕΑ Βέλλας Ιωαννίνων, με τα μέλη της Συνοδικής Επιτροπής να είναι οι Σεβ. Μητροπολίτες Καισαριανής κ. Δανιήλ, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ενώ στη συνάντηση θα συμετέχουν και τα αναπληρωματικά μέλη.

Η συνάντηση, συμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει δια ζώσης και στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί το επίκαιρο Σχέδιο Νόμου για την Εκκλησιαστική Εκπαιδευση και τυχόν προτάσεις επ’ αυτού.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η Τριμελής Επιτροπή που έχει ορίσει η ΔΙΣ, θα συναντηθεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Συρίγο, αρμόδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσει στην Ιερά Μονή Πετράκη το Ανώτατο Επιστημονικό Συμβούλιο των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, όπου θα συμμετάσχουν και τα μέλη της Επιτροπής που έχει ορισει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων