09/05/2019 09/05/2019 Την Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέπτονται σήμερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Αμερικανός υπεύθυνος εξωτερικών υποθέσεων στην Άγκυρα  Jeffery Hovenier και γενική πρόξενος  στην Άγκυρα Jennifer Davis. Η επίσκεψή τους τυγχάνει την πρώτη μέρα της συνεδρίασης στο Φανάρι όπου θα πραγματοποιηθεί και η εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Τους Αμερικανούς διπλωμάτες θα υποδεχθεί η αδελφότητα της Θεολογικής...
09 Μαΐου, 2019 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2019 - 10:31

Αποκλειστικό: Στη Χάλκη Αμερικανοί διπλωμάτες από την Άγκυρα

Διαδώστε:
Αποκλειστικό: Στη Χάλκη  Αμερικανοί διπλωμάτες από την Άγκυρα

Την Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέπτονται σήμερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Αμερικανός υπεύθυνος εξωτερικών υποθέσεων στην Άγκυρα  Jeffery Hovenier και γενική πρόξενος  στην Άγκυρα Jennifer Davis.

Η επίσκεψή τους τυγχάνει την πρώτη μέρα της συνεδρίασης στο Φανάρι όπου θα πραγματοποιηθεί και η εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Τους Αμερικανούς διπλωμάτες θα υποδεχθεί η αδελφότητα της Θεολογικής σχολής αφού ο ηγούμενος της Αγίας Τριάδας και Μητροπολίτης Προύσης κ Ελπιδοφόρος απουσιάζει, ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη όπου διδάσκει στο Πανεπιστήμιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί διπλωμάτες επισκέπτονται την ιστορική σχολή της Χάλκης αφού το θέμα της ειδικά τον τελευταίο καιρό βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων Ελλάδας, Άγκυρας.

Επίσης η σημερινή μέρα είναι σημαδιακή θα έλεγε κανείς αφού το Φανάρι ετοιμάζεται να εκλέξει νέο Αρχιεπίσκοπο στην Αμερική και για τη θέση αυτή είναι μεγάλο φαβορί ο Μητροπολίτης Προύσης κ Ελπιδοφόρος, ηγούμενος της Μονής της Αγίας Τριάδας στη Χάλκη και ο άνθρωπος που προώθησε πολύ το θέμα της επαναλειτουργίας της σχολής ξαναζωντανεύοντας κάθε σπιθαμή στο λόφο της Ελπίδας όπου βρίσκεται η Χάλκη στα Πριγκηπονήσια

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων