06/09/2020 06/09/2020 Στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία μίλησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Περιστερίου κ. Κλήμης και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.  Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είναι αλήθεια πιο πλούσια η Βοιωτία....
06 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:38
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2020 - 16:54

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Τι είπαν οι Ιεράρχες για τον Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη

Διαδώστε:
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Τι είπαν οι Ιεράρχες για τον Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη

Στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία μίλησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Περιστερίου κ. Κλήμης και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. 

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είναι αλήθεια πιο πλούσια η Βοιωτία. Ο Όσιος Εφραίμ είναι ένα δώρο δυνατό και ζωντανό. Να συγχαρώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γεώργιο και τους αδερφούς Ιεράρχες για αυτήν την τιμητική εκδήλωση της Αγιοκατατάξεως του Οσίου Εφραίμ. Ήταν ένας γνήσιος μοναχός που έζησε περίπου 80 χρόνια και στο Άγιο Όρος και δεν ξέχασε τον τόπο του. Πάντοτε με ρωτούσε όταν πήγαινα αν το αυλάκι με το νερό περνάει από την πλατεία της Θήβας και αν υπάρχει το πλατάνι. Ήταν μια μεγάλη μορφή που μπορούσε και τότε αλλά και τώρα να ξεκουράζει και να συμβουλεύει τον άνθρωπο σωστά”.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης ανέφερε “Είναι μια σημαδιακή πνευματική ημέρα για την Ορθοδοξία γενικότερα. Ήταν ιδιαίτερη ευλογία που πηγαίναμε στο Κελί του με τον Αργολίδας Νεκτάριο στα Κατουνάκια και μας δεχόταν ο Όσιος Εφραίμ μας έβαζε τα κεφάλια στο στήθος του και μας ευλογούσε με προσευχές για την προσωπική μας πορεία. Είναι ιδιαίτερη χαρά και ευλογία για μένα σήμερα”.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος ανέφερε: «Είχαμε την μεγάλη ευλογία να γνωρίσουμε τον Όσιο Εφραίμ και να πάρουμε πολλά μαθήματα κοντά του πνευματικής ζωής. Εύχομαι να έχουμε την ευλογία του και τις ευχές του όπως μας το είχε υποσχεθεί άλλωστε ότι θα μας προσέχει».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος μεταξύ άλλων σημείωσε “Σήμερα είνα μια ξεχωριστή ημέρα για την εν Βοιωτία Εκκλησία γιατί πλουτίζεται με μια ακόμη Οσιακή μορφή, του Οσίου Εφραίμ. Το μήνυμα και το βίωμα δεν είναι άλλο από το ότι η Αγία και Ορθόδοξη Εκκλησία μας είναι και Αγιοτόκος και Αγιοτρόπος και διαχρονικά προσφέρει ευώδη άνθη αγιότητος στον Θεό και την Οικουμένη”.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητοπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τόνισε “Εκείνο που μένει είναι ότι ο Όσιος Εφραίμ ότι είχε μέσα του το αποκάλυπτε.. Ήταν ταπεινός και αγαπούσε τους ανθρώπους, δεν τους πίεζε και δεν του καταπίεζε αλλά με πολλή αγάπη τους προσφερόταν. Εύχομαι να είναι μια μεγάλη παρηγοριά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να προσεγγίζουμε και εμείς με αγάπη και παρηγοριά τον κάθε ένα”.

Κάμερα – Μανώλης Δημελλάς

Ρεπορτάζ – Νίκος Ζαΐμης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων