19/05/2021 19/05/2021 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε σήμερα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου πως αναμένει μια «αποκλιμάκωση σήμερα» προς την κατεύθυνση μιας εκεχειρίας. «Οι δύο ηγέτες είχαν μια λεπτομερή συνομιλία σχετικά με την εξέλιξη των γεγονότων στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στο να υποβαθμίσει τις ικανότητες της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και...
19 Μαΐου, 2021 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2021 - 18:22

“Αποκλιμάκωση σήμερα” ζητά από το Ισραήλ ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Διαδώστε:
“Αποκλιμάκωση σήμερα” ζητά από το Ισραήλ ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε σήμερα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου πως αναμένει μια «αποκλιμάκωση σήμερα» προς την κατεύθυνση μιας εκεχειρίας.

«Οι δύο ηγέτες είχαν μια λεπτομερή συνομιλία σχετικά με την εξέλιξη των γεγονότων στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στο να υποβαθμίσει τις ικανότητες της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις τρέχουσες διπλωματικές προσπάθειες από τις περιφερειακές κυβερνήσεις και τις ΗΠΑ», δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Tύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιερ.

«Ο πρόεδρος ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι αναμένει μια σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα προς μια εκεχειρία», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Tύπου σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία.

Ήταν η τέταρτη τηλεφωνική συνδιάλεξη, την τελευταία εβδομάδα, μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα Σειρήνες της αεράμυνας, που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες, ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι σειρήνες ακούστηκαν στη Γαλιλαία, ανατολικά της παραλιακής πόλης της Χάιφας, σύμφωνα με τον στρατό.

Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πρόκειται για το τρίτο ανάλογο περιστατικό σε λιγότερο από μία εβδομάδα, δήλωσε στρατιωτική πηγή του Λιβάνου.

Τα πυρά, για τα οποία δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης, ερρίφθησαν από περιοχή κοντά στο χωριό Σεντικίν, στην περιοχή της Τύρου, διευκρίνισε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων