15/03/2020 15/03/2020 Εντείνονται η ανησυχία αλλά και οι προσευχές απέναντι στο θανατηφόρο κορωνοϊό που έχει επιφέρει πρωτοφανής αλλαγές αλλά και αυστηρά μέτρα προστασίας στη παγκόσμια κοινότητα. Ένα ακόμα μέτρο για τη δημόσια υγεία είναι η απολύμανση των ναών όπως στην Κωνσταντινούπολη. Όπως είναι αναμενόμενο όλα γίνονται για να μην κλείσουν οι ιεροί χώροι που δίνουν ελπίδα και...
15 Μαρτίου, 2020 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2020 - 16:00

Απολυμαίνουν τους ναούς οι Ορθόδοξες Εκκλησίες- Εντείνονται οι προσευχές απέναντι στον επικίνδυνο ιό

Διαδώστε:
Απολυμαίνουν τους ναούς οι Ορθόδοξες Εκκλησίες- Εντείνονται οι προσευχές απέναντι στον επικίνδυνο ιό

Εντείνονται η ανησυχία αλλά και οι προσευχές απέναντι στο θανατηφόρο κορωνοϊό που έχει επιφέρει πρωτοφανής αλλαγές αλλά και αυστηρά μέτρα προστασίας στη παγκόσμια κοινότητα.

Ένα ακόμα μέτρο για τη δημόσια υγεία είναι η απολύμανση των ναών όπως στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είναι αναμενόμενο όλα γίνονται για να μην κλείσουν οι ιεροί χώροι που δίνουν ελπίδα και κουράγιο στους πιστούς για να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα του νέου αυτού ιού.

 

Εργαζόμενοι φορώντας προστατευτική στολή και μάσκες πραγματοποίησαν προληπτική απολύμανση για τον κορωνοϊό στο Ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

Απολύμανση ναών και στη Μητρόπολη Κορέας

Στην ανακοίνωση που βρίσκεται αναρτημένη στην είσοδο όλων των ορθόδοξων ναών ζητείται από το ποίμνιο να τηρεί ευλαβικά τους κανόνες υγιεινής κατά τον εκκλησιασμό ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.

«Ας είναι ο καθένας από εμάς προσεκτικός στην προσωπική του υγιεινή πρώτα και μετά ας ζητήσουμε από τον Θεό να μας προστατεύσει από αυτό το κακό», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Σε συνεργασία με τις αρχές οι ναοί απολυμαίνονται συχνά. Οι φωτογραφίες είναι από την πρόσφατη απολύμανση στους χώρους του καθεδρικού ναού του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ.

Οδηγίες προς τους πιστούς εξέδωσε η Μητρ. Κορέας

Εκκ. Φινλανδίας: Μέτρα προστασίας από τον Covid-19 στους ναούς

Οδηγίες για τα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού θα κολληθούν στις πόρτες των ιερών ναών στη Φινλανδία. Η Εκκλησία της Φινλανδίας (Οικουμενικό Πατριαρχείο) αποφάσισε ότι είναι καλύτερα να υπάρχουν στην είσοδο των ναών τοιχοκολλημένες οδηγίες σε όλες τις γλώσσες των πιστών με τα μέτρα, ακόμα και αν ο εκάστοτε ιερέας τα αναφέρει σε κάθε λειτουργία. 

Οι πιστοί δεν αφομοιώνουν τις οδηγίες αν τις ακούνε στη φινλανδική γλώσσα για αυτό στους ναούς και στα μοναστήρια της Φινλανδίας θα υπάρχουν οι οδηγίες σε πολλές γλώσσες όπως αγγλικά, ελληνικά, σουηδικά, ρωσικά και ρουμανικά ενώ σταδιακά θα πρστεθούν και άλλες γλώσσες.

Τα μέτρα που πλέον βρίσκονται σε όλες τις ενορίες και τα μοναστήρια της Φινλανδίας είναι τα εξής:

  • Τηρούμε όλους τους όρους υγιεινής, καθαριότητος.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές. Δεν φιλάμε τις εικόνες, το σταυρό και το χέρι των ιερέων. Όταν βρισκόμαστε στην εκκλησία, κρατάμε μια απόσταση από τους υπόλοιπους.
  • Δεν ερχόμαστε στην εκκλησία με συμπτώματα γρίπης, για όσο καιρό χρειάζεται για την αποκατάσταση της υγείας μας.
  • Κοινωνούμε των Αχράντων Μυστηρίων σύμφωνα με τις οδηγίες των ιερέων.
  • Εάν δεν μπορείς να παρευρεθείς στην εκκλησία, και επιθυμείς να κοινωνήσεις των Αχράντων Μυστηρίων επικοινώνησε με τον ιερέα του Ναού.
  • Η ενορία συνεχίζει την τέλεση των μυστηρίων και των λοιπών ακολουθιών. Όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες της ενορίας αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας.

Στις Ιερές Ακολουθίες προσευχόμαστε «ὑπὲρ τῶν ἐν ἀσθενείαις κατακειμένων», ἀλλὰ καὶ «ὑπὲρ τῶν δι΄ εὐλόγους αἰτίας ἀπολειφθέντων».

Ι.Μ. Αυστρίας: Ανοικτοί οι ναοί για κατ’ ιδίαν προσευχή των πιστών

Με νέο Εγκύκλιο Σημείωμα, που εξέδωσε την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας ενημερώνει τους πιστούς για τη λήψη περαιτέρω μέτρων για να συμβάλει στην προστασία των ανθρώπων που βρίσκονται στην Αυστρία, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αυστριακής Ομοσπονδιακής Κυβερνήσεως.

Αναβάλλονται μέχρι το Πάσχα τα μυστήρια του Γάμου και των Βαφτίσεων ενώ οι ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως θα είναι διαθέσιμοι για προσφορά ποιμαντικών υπηρεσιών κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης είναι κάποια από τα επιπλέον μέτρα. Ακόμα οι Ναοί θα είναι ανοικτοί για κατ’ ιδίαν προσευχή όλη την ημέρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων