01/06/2020 01/06/2020 Ως μία ακόμη απόπειρα σφετερισμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας χαρακτηρίζει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Δένδιας, τη δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αιτήσεων για χορήγηση (από την τουρκική κυβέρνηση!) άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας... Ο κ. Δένδιας σημείωσε πως αυτές οι ενέργειες αποτελούν παρακολούθημα του...
01 Ιουνίου, 2020 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2020 - 16:24

«Απόπειρα σφετερισμού ελληνικών δικαιωμάτων απ’ την Τουρκία»

Διαδώστε:
«Απόπειρα σφετερισμού ελληνικών δικαιωμάτων απ’ την Τουρκία»

Ως μία ακόμη απόπειρα σφετερισμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας χαρακτηρίζει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Δένδιας, τη δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αιτήσεων για χορήγηση (από την τουρκική κυβέρνηση!) άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας...

Ο κ. Δένδιας σημείωσε πως αυτές οι ενέργειες αποτελούν παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου, τονίζοντας πως η Ελλάδα παραμένει προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει και αυτή την πρόκληση.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Δένδια έχει ως εξής:

«Η δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών με τις οποίες η Τουρκία αποπειράται βήμα – βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Αποτελεί παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

Αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας.

Να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα.

Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων