27/04/2023 27/04/2023 Απογειώθηκε νωρίτερα σήμερα αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας από το Χαρτούμ, στο πλαίσιο επιχείρησης απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν, ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών. Κάνει ακόμα γνωστό ότι το αεροσκάφος έχει ήδη εισέλθει με ασφάλεια στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, μεταφέροντας 39 άτομα, εκ των οποίων 20 είναι Έλληνες πολίτες και...
27 Απριλίου, 2023 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2023 - 19:06

Απόψε φτάνει C-130 που μεταφέρει 20 Έλληνες από το Σουδάν στην Ελευσίνα

Διαδώστε:
Απόψε φτάνει C-130 που μεταφέρει 20 Έλληνες από το Σουδάν στην Ελευσίνα

Απογειώθηκε νωρίτερα σήμερα αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας από το Χαρτούμ, στο πλαίσιο επιχείρησης απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν, ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Κάνει ακόμα γνωστό ότι το αεροσκάφος έχει ήδη εισέλθει με ασφάλεια στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, μεταφέροντας 39 άτομα, εκ των οποίων 20 είναι Έλληνες πολίτες και μέλη οικογενειών τους.

 

Οι λοιποί απεγκλωβισθέντες είναι πολίτες άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε, καθώς και τρίτων χωρών.

Στην αποστολή συμμετέχει και Έλληνας διπλωματικός υπάλληλος.

Το αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα αναμένεται σήμερα στις 21:00 το βράδυ στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας.

Με την ολοκλήρωση της εν λόγω επιχείρησης, ο αριθμός των απεγκλωβισθέντων Ελλήνων και μελών οικογενειών τους ανέρχεται στα 125 άτομα.

Πηγή φωτό: ΓΕΕΘΑ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων