26/09/2019 26/09/2019 Για σήμερα Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, στις 15:30 ώρα ΝΥ (22:30 Ελλάδος), είναι προγραμματισμένη η επίσημη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο. Νωρίτερα, στις 13:00 τοπική ώρα, ο Πρωθυπουργός παρέστη σε γεύμα με στελέχη της Ομογένειας. Το πρόγραμμά του ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, στις 07:45 τοπική ώρα, με την παρουσία...
26 Σεπτεμβρίου, 2019 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2019 - 22:33

Απόψε η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπ. Αμερικής

Διαδώστε:
Απόψε η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπ. Αμερικής

Για σήμερα Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, στις 15:30 ώρα ΝΥ (22:30 Ελλάδος), είναι προγραμματισμένη η επίσημη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.

Νωρίτερα, στις 13:00 τοπική ώρα, ο Πρωθυπουργός παρέστη σε γεύμα με στελέχη της Ομογένειας.

Το πρόγραμμά του ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, στις 07:45 τοπική ώρα, με την παρουσία του σε πρόγευμα εργασίας του Council on Foreign Relations.

Έπειτα ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες (09:40 το πρωί ώρα Νέας Υόρκης).

Στη συνέχεια και μια ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε -λίγο μετά τις 10 το πρωί (τοπική ώρα)- με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας στην Αστόρια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν έθεσε το θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. «Θα είμαστε δίπλα στους Κύπριους αδερφούς μας στην υπεράσπιση των δικαίων τους» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Η Εκκλησία και η γλώσσα είναι τα δύο στοιχεία που διατηρούν τις σχέσεις την ομογένειας με τη μητέρα πατρίδα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες στη συγκέντρωση ομογενών στην Αστόρια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Εκκλησία και γλώσσα συνδέουν τον Ελληνισμό»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων