01/03/2023 02/03/2023 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων στα συντρίμμια, μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το βράδυ στην Κοιλάδα των Τεμπών. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις του ατρατού, το ΕΚΑΒ αλλά και εθελοντές διασώστες. Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για να ανασύρουν ανθρώπους από τα συντρίμμια των συρμών,...
01 Μαρτίου, 2023 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2023 - 14:26

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την επιχείρηση απεγκλωβισμού στα Τέμπη (video)

Διαδώστε:
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την επιχείρηση απεγκλωβισμού στα Τέμπη (video)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων στα συντρίμμια, μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το βράδυ στην Κοιλάδα των Τεμπών. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις του ατρατού, το ΕΚΑΒ αλλά και εθελοντές διασώστες.

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για να ανασύρουν ανθρώπους από τα συντρίμμια των συρμών, που έχουν γίνει μία άμορφη μάζα σιδηρικών, είναι τεράστιες και οι μαρτυρίες των διασωστών συγκλονίζουν.

Οι εικόνες που αντικρύζουν είναι πρωτόγνωρες, όπως δήλωσε o Βασίλης Ηλιοπουλος, Εθελοντής Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει πως μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί νεκροί από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχία 42 άνθρωποι ενώ εκτιμά πως ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

Η σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας που είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη με την εμπορική ήταν μετωπική και σφοδρότατη. Από τη σύγκρουση εκτροχιάσθηκαν όλα τα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας πλην του τελευταίου που ήταν και το μόνο που παρέμεινε στη γραμμή.

Ακολούθησε εκτεταμένη φωτιά από την οποία τα πρώτα βαγόνια του τρένου σχεδόν «εξαυλώθηκαν», όπως μεταφέρουν σιδηροδρομικές πηγές.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων