30/09/2020 30/09/2020 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ απευθύνει ο Βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νεοκλής Κρητικός προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νική Κεραμέως σχετικά με το αν είναι ή δεν είναι υποχρεωτική η πρωινή προσευχή στις σχολικές αίθουσες. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που ισχύει απαγορεύται η συγκέντρωση των μαθητών στον προαύλιο χώρο των σχολείων...
30 Σεπτεμβρίου, 2020 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2020 - 20:14

“Η πρωινή προσευχή είναι μέρος της καθιερωμένης διαδικασίας;”

Διαδώστε:
“Η πρωινή προσευχή είναι μέρος της καθιερωμένης διαδικασίας;”

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ απευθύνει ο Βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νεοκλής Κρητικός προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νική Κεραμέως σχετικά με το αν είναι ή δεν είναι υποχρεωτική η πρωινή προσευχή στις σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που ισχύει απαγορεύται η συγκέντρωση των μαθητών στον προαύλιο χώρο των σχολείων πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και προβλέπεται πλέον η καθιερωμένη διαδικασία να πραγματοποιείται εντός των αιθουσών. Ο Βουλευτής αναφέρει πως με τον όρο καθιερωμένη διαδικασία προφανώς αναφέρεται η εγκύκλιος του υπουργείου και στη τέλεση της πρωϊνής προσευχής για τα παιδιά τα οποία ανήκουν στο Ορθόδοξο Χριστιανικό δόγμα.

“Αποτελεί η πρωινή προσευχή μέρος της καθιερωμένης διαδικασίας πριν την έναρξη των μαθημάτων ή είναι στην ευχέρεια του κάθε εκπαιδευτικού να την τελεί εντός της αίθουσας;”, ρωτά συγκεκριμένα ο κ. Κρητικός, με αφορμή το γεγονός πως σε πολλά σχολεία της Επικράτειας παρατηρείται το φαινόμενο να μην τελείται η πρωινή προσευχή.

Δείτε αναλυτικά την ερώτηση του Βουλευτή Λακνωνίας: 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων