09/12/2020 09/12/2020 Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ενημέρωσε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Τέχνη της Αγιογραφίας. Θεωρία και Τεχνικές Α΄ (Αρχαρίων)», διάρκειας έξι μηνών (διδακτικές ώρες 104), το οποίο, λόγω συγκυρίας, θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης(μέσω της πλατφόρμας...
09 Δεκεμβρίου, 2020 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2020 - 15:54

ΑΠΘ: Διαδικτυακά Μαθήματα Αγιογραφίας

Διαδώστε:
ΑΠΘ: Διαδικτυακά Μαθήματα Αγιογραφίας

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ενημέρωσε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Τέχνη της Αγιογραφίας. Θεωρία και Τεχνικές Α΄ (Αρχαρίων)», διάρκειας έξι μηνών (διδακτικές ώρες 104), το οποίο, λόγω συγκυρίας, θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης(μέσω της πλατφόρμας Zoom).

Η θεωρητική και πρακτική εκμάθηση των κύριων αισθητικών αρχών της αγιογραφίας αποσκοπεί στη βιωματική σχέση του εκπαιδευόμενου με τη βυζαντινή ζωγραφική τέχνη. Μέσα στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας ο ασκούμενος θα έχει τη δυνατότητα της δημιουργικής απασχόλησης, καθώς θα καταρτιστεί στη θεωρία της βυζαντινής τέχνης και ιστορίας, αλλά και θα αναπτύξει τις ικανότητές του στο σχέδιο και στο χρώμα με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων έργων τέχνης σύμφωνα με τους κανόνες της βυζαντινής τεχνοτροπίας αλλά και της προσέγγισης των αληθειών της Εκκλησίας μέσα από τον μυστικό τρόπο της εικονογραφίας της.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Τρύφων Τσομπάνης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξειδικευμένος ακαδημαϊκός στον τομέα της Αισθητικής της Θείας Λατρείας, και διακεκριμένος αγιογράφος.

Στο πρόγραμμα διδάσκουν το θεωρητικό μέρος η Παρασκευή Παπαδημητρίου, ΕΔΙΠ του του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στον τομέα Λατρείας Αρχαιολογίας και Τέχνης και το πρακτικό μέρος ο Ιωάννης Σαρηγιαννίδης, Θεολόγος, Δρ. Βαλκανικών Σπουδών, Μεταδιδάκτορας Θεολογίας με ειδίκευση στην Βυζαντινή Αγιογραφία και αναγνωρισμένος αγιογράφος.

Έναρξη προγράμματος: 19/01/2021
Λήξη προγράμματος: 08/06/2021

Κάθε Τρίτη 16:00 με 21:00
Διάρκεια: Έξι μήνες (διδακτικές ώρες: 104)
Κόστος:280€

Παρέχεται έκπτωση 45€ σε πέντε υποψηφίους (φοιτητές ή ανέργους). Κατά την έναρξη του προγράμματος θα καταβληθεί το ποσό των 140€ και στη μέση του προγράμματος (16/03/2021) θα καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης/ ECTS 8,5 μονάδων. το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΚΕΔΙΒΙΜ και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 09/12/2020 έως 17/01/2021.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ: http://www.diaviou.auth.gr/programs/i-techni-tis-agiografias-theoria-kai-technikes-a%ce%84-archarion/

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν στην παρακάτω διεύθυνση :
[email protected]

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων