06/11/2023 06/11/2023 “Ο θάνατος, σύμφωνα με την παράδοσή μας, νικήθηκε μόνον με την Ανάσταση του Χριστού. Εγώ σε αυτό πιστεύω”. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης, μιλώντας στο ΒΗΜΑgazino.  Ο ηθοποιός ο οποίος ενσάρκωσε στη μεγάλη οθόνη τον Άγιο Νεκτάριο στην ταινία “Man of God” , μια παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός η...
06 Νοεμβρίου, 2023 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2023 - 12:35

Άρης Σερβετάλης: Επιφυλακτικός στις νέες ταυτότητες

Διαδώστε:
Άρης Σερβετάλης: Επιφυλακτικός στις νέες ταυτότητες

“Ο θάνατος, σύμφωνα με την παράδοσή μας, νικήθηκε μόνον με την Ανάσταση του Χριστού. Εγώ σε αυτό πιστεύω”. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης, μιλώντας στο ΒΗΜΑgazino. 

Ο ηθοποιός ο οποίος ενσάρκωσε στη μεγάλη οθόνη τον Άγιο Νεκτάριο στην ταινία “Man of God” , μια παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός η οποία σάρωσε σε διεθνή βραβεία και προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες όλου του κόσμου, αναφέρθηκε για τις νέες παραστάσεις που ανεβαίνουν τον Δεκέμβριο στο Θέατρο Κιβωτός, για τη θεοποίηση της επιστήμης, τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, την αποκοπή του από την τηλεόραση, τις νέες ταυτότητες και τη θέση του απέναντι στις νέες ιδεολογίες.

Για το αν είναι επιφυλακτικός απέναντι στην επιστήμη απάντησε ότι δεν είναι καθόλου, ούτε είναι τεχνοφοβικός, αλλά ούτε και αρνείται την πρόοδο της επιστήμης. “Ίσα-ίσα, θεωρώ τα επιτεύγματά της δώρα προς την ανθρωπότητα. Η επιστήμη οφείλει να υπηρετεί τον άνθρωπο και η τεχνολογία είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο”, είπε, μεταξύ άλλων, στην δημοσιογράφο Έρη Βαρδάκη.

Υπάρχει έξαρση της σαρκολαγνείας

Ο Άρης Σερβετάλης ρωτήθηκε και για τον θάνατο και αν αυτός νοηματοδοτή τη ζωή. “Οι Άγιοι Πατέρες λένε στην Ορθοδοξία ότι εάν πεθάνεις πριν πεθάνεις, δεν θα πεθάνεις όταν πεθάνεις. Έχει μεγάλη σημασία πώς αντιμετωπίζεις τη ζωή σου. Όταν μπαίνεις σε μία ανεξέλεγκτη πορεία και θεοποιείς τον εαυτό σου, όταν έρθει η φθορά, θα σε κάνει τρελό όσο και να προσπαθήσεις να τη μεταλλάξεις. Ο θάνατος, σύμφωνα με την παράδοσή μας, νικήθηκε μόνον με την Ανάσταση του Χριστού. Εγώ σε αυτό πιστεύω”, απάντησε.

“Λέμε ότι εξελισσόμαστε, ότι βρισκόμαστε στο 2023, ότι υπάρχει πρόοδος, αλλά ο άνθρωπος ακόμα πολεμάει”, είπε απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή προσθέτοντας ότι προσπαθεί να μην βλέπει τις εικόνες από φλεγόμενη περιοχή γιατί δεν θα τις χαρεί και δεν μπορεί αν τις διαχειριστεί.

Για το φαινόμενο της βίας το οποίο κυριεύει πλέον τις κοινωνίες σημείωσε ότι είναι προϊόν της φοβερής έξαρσης της σαρκολαγνείας. “Ο άνθρωπος πλέον δεν ορίζει τον εαυτό του. Έχει αποκτηνωθεί από την επιθυμία του την ίδια”. 

Επιφυλακτικός ως προς τις νέες ταυτότητες

Ο ηθοποιός Άρης Σεβρτάλης ρωτήθηκε και για τις νέες ταυτότητες οι οποίες κατά κάποιον τρόπο έχουν διχάσει ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας. “Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, αλλά αισθάνομαι ότι όλα αυτά τα πράγματα είναι ένας πρόδρομος. Υπάρχει η πρόθεση να γίνει η ζωή μας καλύτερη από την άποψη ελέγχου της γραφειοκρατίας ή όλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον εναντίον μας; Εάν αύριο μου ζητηθεί να υπάρχει σε αυτή την κάρτα όλος μου ο ιατρικός φάκελος πώς θα είμαι σίγουρος ότι θα πάω να ζητήσω δουλειά σε μια εταιρεία και αυτή δεν θα μου αρνηθεί μία θέση γιατί μπορεί να γνωρίζει μέσα από αυτό το φακέλωμα ότι εγώ έχω, για παράδειγμα, το Χ νόσημα; Η ταυτότητα δεν είναι συσκευή κινητού, είναι κάτι που ταυτίζεσαι με αυτό. Και, επίσης, δεν εμπιστεύομαι τις καλές τους προθέσεις, είμαι επιφυλακτικός”, απάντησε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων